Ερώτηση Λ.Αβραμάκη για Νοσοκομείο Σερρών, ΕΚΑΒ και ΚΥ Νιγρίτας, Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας

92
Η επιδότηση μάλιστα δεν θα αφορά καν το σύνολο των οικιακών καταναλωτών αφού θα επιδοτείται μόνο όσα ταυτοποιηθούν ως κύρια κατοικία
- Διαφήμιση -

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Σερρών ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Αβραμάκη αναφέρεται:

Την διαρκή υποβάθμιση των δημοσίων δομών και υπηρεσιών υγείας στο Νομό Σερρών καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με τη συνυπογραφή δώδεκα ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

- Διαφήμιση -

Οι Βουλευτές επαναφέρουν το ζήτημα της σοβαρής έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών που υφίσταται για περισσότερο από ένα χρόνο με αποτέλεσμα όπως αναφέρει και η ΕΝΙΝΣ, οι αναισθησιολόγοι να πραγματοποιούν υπερβολικές εφημερίες, ανάγκες διασωλήνωσης να καλύπτονται από ιατρούς ΜΕΘ, να ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία και ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο ή και έγκυες γυναίκες να μεταφέρονται σε γειτονικούς Νομούς προκειμένου να γεννήσουν. Πρακτικά στο Νοσοκομείο Σερρών δεν υφίστανται οι ασφαλείς όροι λειτουργίας του σε 24ωρη βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου λόγω της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων ιατρών.
Ταυτόχρονα, οι Βουλευτές τονίζουν ότι το Νοσοκομείο Σερρών ενισχύθηκε ελάχιστα στα πλαίσια της πανδημίας παρά το ότι οι ανάγκες του Νομού στις περιόδους εξάρσεων της πανδημίας ήταν μεγάλες.

Αντίστοιχα, αποδείχτηκε ότι δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο ούτε το ΕΚΑΒ στο Νομό Σερρών, αφού για να καλυφθούν οι ανάγκες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνονται μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των σταθμών του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας ο σταθμός της Τερπνής που καλύπτει το σύνολο της Βισαλτίας. Το ΕΚΑΒ δεν ενισχύθηκε ούτε για την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, όταν γινόταν διακομιδές εκατοντάδων χιλιομέτρων ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη, λόγω του ότι το Νοσοκομείο Σερρών δεν μπορούσε να καλύψει το σύνολο των αναγκών.
Τέλος ειδική αναφορά κάνουν οι Βουλευτές στο γεγονός ότι στα κέντρα υγείας Νιγρίτας, Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας δεν λειτουργούν τα ακτινολογικά είτε λόγω βλάβης είτε λόγω έλλειψης αναλώσιμων, που αν και έχουν παραγγελθεί από το Μάιο το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε ακόμα να τα προμηθευτεί.

Οι Βουλευτές ζητούν να παρασχεθούν κίνητρα προκειμένου να εξευρεθεί ο αναγκαίος αριθμός αναισθησιολόγων που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη και αδιάκοπη λειτουργία του Νοσοκομείου Σερρών, την επαρκή στελέχωση τόσο του Νοσοκομείου όσο και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο προσωπικό και την επίλυση των προβλημάτων των τριών Κέντρων Υγείας (Νιγρίτας, Στρυμονικού, Μαυροθάλασσας). Τέλος ζητούν να υλοποιηθούν πολιτικές που θα ανασχέσουν την διαρκή υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας στο Νομό Σερρών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.