Λ. Αβραμάκης: «Η Ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί ευρύ κάλεσμα δημοκρατικής εγρήγορσης»

184
Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει serrespost.gr ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ serrespost.gr Αποκατάσταση της Δημοκρατίας δωρεάν test Απελευθέρωση Σερρών Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επαναλειτουργία δικαστηρίων
- Διαφήμιση -

Με αφορμή την Ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους του επταετούς καθεστώτος της δικτατορίας των συνταγματαρχών, μιας από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σαν σήμερα, την 24η Ιουλίου του 1974, ξεκίνησε για την Ελλάδα μια νέα εποχή, η εποχή της Δημοκρατίας, στην οποία η χώρα μας μπήκε βαριά λαβωμένη μετά από επτά χρόνια σκληρής τυραννίας. Χιλιάδες Έλληνες, δημοκρατικοί πολίτες, βασανίστηκαν στα κρατητήρια της ΕΑΤ- ΕΣΑ, οδηγήθηκαν στην εξορία και «εξαφανίστηκαν», το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα, η μισή Κύπρος βρέθηκε στα χέρια των Τούρκων, καταλύθηκε το κράτος δικαίου και διασαλεύτηκε η συνταγματική τάξη της χώρας.

Κι αν η Δημοκρατία επανήλθε στη χώρα μας μια μέρα σαν τη σημερινή, αυτό δεν σημαίνει πως η εδραίωσή της έγινε εύκολα και χωρίς προβλήματα τα χρόνια που ακολούθησαν, τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Το τέλος του χουντικού καθεστώτος δεν σήμανε την ολοκληρωτική νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων και την πλήρη αποστράτευση του χουντικού πολιτικού προσωπικού. Αντίθετα, η αντιδημοκρατική και λαϊκιστική ρητορική της δικτατορίας αναβίωσε τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.


Η ημέρα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, λοιπόν, αποτελεί όχι μόνο μία ημέρα μνήμης της παλινόρθωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα. Αποτελεί και μια ημέρα υπενθύμισης του καθήκοντος που έχουμε, όλοι οι δημοκράτες και όλες οι δημοκράτισσες, να παλεύουμε διαρκώς για μια πιο ουσιαστική δημοκρατία. Να δίνουμε τη μάχη κόντρα στις λαϊκιστικές αντιδημοκρατικές φωνές του παρελθόντος που συχνά ανασύρονται στο δημόσιο διάλογο. Να στεκόμαστε απέναντι σε κάθε απειλή, μικρή ή μεγαλύτερη, υποβάθμισης της ποιότητας της δημοκρατίας στη χώρα μας.


Τιμούμε έτσι σήμερα αυτή τη μέρα αυτή και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους και όλες να είναι πάντοτε σε εγρήγορση, διαρκώς παρόντες και παρούσες στη διαδικασία για μια σύγχρονη, κοινωνικά δίκαιη, πιο δημοκρατική Ελλάδα.»

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.