Ομάδα Σωματικής Άσκησης από τον ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ

215
Ομάδα Σωματικής Άσκησης
- Διαφήμιση -

Ομάδα Σωματικής Άσκησης που υλοποιείται από τον ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ στα πλαίσια του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, λειτουργεί 3 (τρεις) φορές εβδομαδιαίως, αποτελούμενη από διάφορες διατάσεις και ασκήσεις, ειδικά στοχευμένες στην τρίτη ηλικία, οι οποίες γίνονται με το βάρος του σώματος, με ξύλινες ράβδους, ακόμη και με πλαστικά μπουκαλάκια με νερό. Αυτές γίνονται και σε καθιστή αλλά και σε όρθια θέση, είτε σε συνδιασμό άνω και κάτω άκρων, είτε συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων.

Στόχος όλων αυτών είναι η ενδυνάμωση μυών, η επανεκπαίδευση της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον γίνεται επανεκπαίδευση σωστής αναπνοής, εκμάθηση της διαφραγματικής αναπνοής και συγχρονισμός αναπνοών κατά την διάρκεια των ασκήσεων. Έτσι επιτυγχάνουμε τον καλύτερο έλεγχο της αναπνοής, την καλύτερη οξυγόνωση και αερισμό των πνευμόνων και τη διατήρηση και βελτίωση της ισχύος των αναπνευστικών μυών.

Σκοπός της ομάδας είναι η επίτευξη καλύτερης λειτουργικότητας, κινητικότητας, ευεξίας και η βελτίωση ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ
τηλ. 2321 063388

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.