Υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας το νέο αποχετευτικό δίκτυο της Κάτω Καμήλας

αποχετευτικό δίκτυο
- Διαφήμιση -

Ένα μεγάλο έργο υψίστης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας, που θωρακίζει τη Δημόσια Υγεία και βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Κάτω Καμήλας, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για τη δημιουργία σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου. Η συμβατική αξία του έργου ανέρχεται σε 5.106.816,01 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”.

Η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου σ’ ένα σχετικά μικρό οικισμό του Δήμου Σερρών αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία της ισόρροπης ανάπτυξης που διέπει τη Δημοτική Αρχή, τόνισε, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.
“Μεθοδικά και με μεγάλη ένταση εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την υλοποίηση και ολοκλήρωση έργων που πάνε τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά, διαμορφώνοντας ένα Δήμο πιο σύγχρονο και πιο ανθρώπινο”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών.
“Οι βόθροι που λειτουργούν αυτή την στιγμή στην Κάτω Καμήλα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον, θα αντικατασταθούν από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, βελτιώνοντας τις υγειονομικές συνθήκες και προστατεύοντας τη Δημόσια Υγεία, προσθέτοντας ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι στο “παζλ” της διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Σερρών”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

- Διαφήμιση -

Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων θα γίνει με το σύστημα αναρρόφησης κενού, εξαλείφοντας προβλήματα οσμών και προστατεύοντας τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.
Τα λύματα θα μεταφέρονται μέσω καταθλιπτικού αγωγού σε κοντινό υφιστάμενο αντλιοστάσιο του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της Δ.Ε. Σκουτάρεως και από εκεί στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) του Δήμου Σερρών.
Η μελέτη του αποχετευτικού δικτύου της Κάτω Καμήλας συνυπολόγισε την προοπτική εξυπηρέτησης του πληθυσμού της και μετά από 40 χρόνια. Το συνολικό μήκος των δικτύων αποχέτευσης που θα αναπτυχθούν ανέρχεται σε 9 χιλιόμετρα.

Το έργο θα κατασκευασθεί από την εταιρεία Τ.Ε.Σ. Α.Ε. και εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” το Νοέμβριο του 2018.
Στην εργολαβία προβλέπεται η εγκατάσταση 204 φρεατίων συλλογής (αναρρόφησης) με βαλβίδα κενού. Περιλαμβάνεται, επίσης, η λειτουργία του δικτύου και του αντλιοστασίου για διάστημα 6 μηνών. Το νέο αποχετευτικό δίκτυο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα σε προθεσμία 26 μηνών.
Το περιβαλλοντικό όφελος και η ποιότητας ζωής που διασφαλίζονται ακόμα και για τις επόμενες γενιές αποτελούν μια ουσιαστική “επένδυση” για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Κάτω Καμήλας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.