Γέφυρα 2: Ξεκινά η καταβολή της επιδότησης στους πρώτους δικαιούχους

Γέφυρα 2
- Διαφήμιση -

Το «πράσινο φως» στις πρώτες 10.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2», το οποίο αφορά την επιδότηση της δόσης επιχειρηματικού δανείου για 8 μήνες, ανάβει σήμερα η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Οι πρώτες εγκρίσεις αφορούν επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 31 Μαΐου και πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση της δόσης του δανείου τους. Άμεσα θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές με ποσά που αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα. Σε όσους η αίτηση εγκρίθηκε το Μάιο, θα λάβουν επιδότηση για δύο μήνες, Μάιο και Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» απευθύνεται σε μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών-επιτηδευματιών, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια. Στο πρόγραμμα είχαν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση τόσο οι επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές όσο και οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

- Διαφήμιση -

Ειδικά για την κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για να ξεκινήσει η επιδότηση της δόσης θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί σύμβαση ρύθμισης του δανείου με την τράπεζα ή το διαχειριστή του δανείου. Η ρύθμιση του δανείου θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.