Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας εορτάστηκε η Απελευθέρωση των Σερρών – Βίντεο

Απελευθέρωση των Σερρών
- Διαφήμιση -

Την Τρίτη 29 Ιουνίου, ανήμερα τους εορτασμού της επετείου των 108 χρόνων από την Απελευθέρωση των Σερρών, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έφτασε στις 10:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου τελέστηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

- Διαφήμιση -

Αμέσως μετά η κα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τις Αρχές του τόπου μετέβη στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου.

Στη συνέχεια και μετά τη δεξίωση στο Δημαρχείο η Πρόεδρος διέσχισε πεζή τον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή με τίτλο “200 χρόνια Ελευθερία”.

Τέλος, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ενώ το βράδυ στις 21:00 θα παρακολουθήσει την συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στο Πάρκο Ηρώων Σερρών.

Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Απελευθέρωση των Σερρών:
Με συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών στη διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου. Μια απελευθέρωση που σημαδεύτηκε από σφαγές, λεηλασίες και πυρπόληση της πόλης από τους απερχόμενους Βουλγάρους. Όμως οι Σερραίοι, επιδεικνύοντας ακατάβλητο εθνικό φρόνημα, είχαν το σθένος να αναφωνούν, καθώς η 7η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού εισερχόταν στην πόλη: «Ας καήκαμε, ζήτω το Έθνος».
Αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Η ζωντανή και ακμαία πόλη των Σερρών συνεχίζει και σήμερα την παράδοση των προγόνων της, δικαιώνοντας τους αγώνες αιώνων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.