Ο Παναγιώτης Μέντης Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων

211
Παναγιώτης Μέντης
- Διαφήμιση -

Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ανέλαβε ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Παναγιώτης Μέντης.

Σε μια ουσιαστική και περιεκτική ανάρτησή του, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του αναφέρει:

- Διαφήμιση -

Ένα μήνυμα προς συναδέλφους.
Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη η ανάληψη του να εκπροσωπώ την Εταιρεία των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων με την ιδιότητα του Προέδρου της. Πρώτα πρώτα ευθύνη απέναντι στην ιστορία της, και στη συνέχεια ευθύνη για την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο στόχος, ωστόσο, είναι η προτεραιότητα στη συσπείρωση των θεατρικών συγγραφέων, μεταφραστών και μουσικοσυνθετών θεάτρου, προκειμένου καθώς βγαίνουμε από την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και σιγά σιγά ανοίγουν οι θεατρικές σκηνές, οι γράφοντες για το θέατρο να διατηρήσουν τη δυναμική τους και να συνεργαστούν με τους παραγωγούς θεατρικών παραστάσεων σε κρατικές, επιχορηγούμενες, και σκηνές του ελεύθερου θεάτρου μέσα σε συνθήκες που τιμούν το θέατρο σαν σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.

Η ανάρτησή μου αυτή δεν χρειάζεται λάικ και σχόλια. Την κάνω για ενημέρωση κυρίως προς τους συναδέλφους που συνομιλούμε μέσω του φέισμπουκ. Σε πολύ λίγο διάστημα η ιστοσελίδα της ΕΕΘΣ θα είναι ανανεωμένη, ενημερωμένη και θα λειτουργεί κατατοπιστικά για όσα θέματα αφορούν τους θεατρικούς συγγραφείς. Μέχρι τότε όμως για όποιο θέμα προκύψει και χρειάζεται άμεση κατατόπιση θα είμαι στη διάθεσή σας με μήνυμα που μπορείτε να μου στείλετε άμεσα.

Φυσικά αυτό δεν αποκλείει την άμεση επαφή για οτιδήποτε χρειαστείτε με τα γραφεία της ΕΕΘΣ. Θα είμαστε όπως πάντα όλοι στη διάθεσή σας.
Μπορεί να είναι αρχή του Καλοκαιριού, οι προετοιμασίες όμως τρέχουν και οι θεατρικοί οργανισμοί ετοιμάζουν τον προγραμματισμό και τις παραστάσεις τους.

Η Εταιρεία των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων είναι ένας ζωντανός και σημαντικός φορέας πολιτισμού που ιδρύθηκε το 1894 και λειτουργεί επίσημα σαν πολιτιστικός και εισπρακτικός φορές από το 1908. Εξακολουθώντας να έχει μέλη του όλους τους σύγχρονους Έλληνες Θεατρικούς Συγγραφείς, στη διαδοχή τόσων χρόνων, και πάντα θα είναι ένας επίσημος φορέας έτοιμος να δεχτεί και να υποστηρίξει κάθε καινούριο θεατρικό μέλος που θα ζητήσει την εγγραφή του σε αυτή.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.