Τέλη Ιουλίου πληρωμή προκαταβολής 40% για τις ζημιές του παγετού

121
παγετός
- Διαφήμιση -

Με προβληματισμό έγιναν δεκτές από τον αγροτικό κόσμο οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις του ανοιξιάτικου παγετού. Παρά το ενδιαφέρον που έχει η προκαταβολή του 40% τον Ιούλιο, το γεγονός ότι η αποζημίωση περιορίζεται στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας και όχι στο 100% της ζημιάς, δημιουργεί εύλογες αντιδράσεις. Οι αγρότες κάνουν λόγο για υπαναχώρηση του υπουργού από τα υπεσχημένα και για παραπλάνηση των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα, βάσει των όσων δήλωσε ο υπουργός Λιβανός, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει καταβληθεί στους πληγέντες παραγωγούς προκαταβολή 40% ύψους 155 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των ζημιών που προκάλεσε ο ανοιξιάτικος παγετός σε καλλιέργειες της χώρας. Το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων, με την ηγεσία του Αγροτικής Ανάπτυξης να προβαίνει στη λύση της προκαταβολής έπειτα από τις έντονες πιέσεις του αγροτικού κόσμου που προέβη σε κινητοποιήσεις.

- Διαφήμιση -

Ο οδικός χάρτης των αποζημιώσεων για τον παγετό προβλέπει ότι το ποσό που αναλογεί στους δικαιούχους θα υπολογιστεί στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας. Ωστόσο στην περίπτωση του παγετού και όταν η ζημιά είναι στο 100%, η μείωση βάσει της οποίας γίνεται ο υπολογισμός διαμορφώνεται στο…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.