Βράβευση Σερραίας Εκπαιδευτικού στα Education Leaders Awards

Education Leaders Awards
- Διαφήμιση -

Για 6η χρονιά, ο θεσμός των Education Leaders Awards, που διοργανώνεται από την BOUSSIAS, ανέδειξε το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση και επιβράβευσε φορείς και εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες. Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών λόγω της πανδημίας, η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προηγούμενο και κορυφώθηκε με την Τελετή Βράβευσης και Φωτογράφισης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαΐου, στο House 124, με την παρουσία της Προέδρου και μελών της Κριτικής Επιτροπής.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και τα μέλη της επιτροπής -εκπαιδευτικοί, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων- αξιολόγησαν φέτος περισσότερες από 210 υποψηφιότητες και επικύρωσαν τους νικητές.

- Διαφήμιση -

Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι και η εκπαιδευτικός Τζίνη Ζαχαρούλα που εκπροσώπησε το νηπιαγωγείο Τούμπας Σερρών και της απονεμήθηκε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία» για το εξ αποστάσεως πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Διαβάζοντας μαζί…παρέα από το σπίτι». Η χαρά και η τιμή είναι μεγάλη καθώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έτρεξε την περασμένη χρονιά βραβεύεται φέτος για δεύτερη φορά από διαφορετικό φορέα. Το πρόγραμμα “Διαβάζοντας μαζί παρέα… από το σπίτι” αποτελεί ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που προέκυψε από την ανάγκη για πρόσβαση στην γνώση σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας με τα σχολεία κλειστά και τους ανθρώπους περιορισμένους στο σπίτι λόγω της πανδημίας.
Οι δράσεις μας υιοθετώντας ευέλικτες μορφές εκπαίδευσης, προσαρμοσμένες στα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα αποτελούν παράδειγμα ότι η θέληση για μάθηση δεν έχει φραγμούς και μπορεί να υπάρξει σωστά και μεθοδικά και εξ αποστάσεως. Σε όλο το εγχείρημα οι γονείς, ως υποστηρικτές, συνεργάστηκαν μαζί μας και με τα παιδιά τους γιατί πίστεψαν το αυτονόητο. Τη δύναμη που έχουν τα βιβλία στον ψυχισμό των μικρών παιδιών. Υπήρξαν άλλωστε για αυτά ένα μαγικό μονοπάτι που τα οδήγησε σε ταξίδια μαγικά και μαζί με αυτά παρασύρθηκαν κι εκείνοι, μαθαίνοντας ότι οι άνθρωποι πάντα μπορούν να στηρίζονται στα βιβλία.

Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά με τη φετινή διοργάνωση: «Η πανδημία υπήρξε επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις χώρες. Στην πρώτη γραμμή των αλλαγών τα εκπαιδευτικά συστήματα. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με την συμμετοχή τους και την κατάθεση του διαδικτυακού και όχι μόνο έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Φέτος υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ! Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν την δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

Το σύνολο των νικητών και των διακρίσεων είναι διαθέσιμα στον πίνακα που έχει αναρτηθεί στο ΕΔΩ 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.