Βασίλης Τερζής: «Έρωτας στα χρόνια της χολέρας…»

483
Τερζή Τοπική Αυτοδιοίκηση Τερζής Προσλήψεις Covid Μέτρα Βασίλης Τερζής προϋπολογισμού Δημοτικό Δήμος Συμβούλιο
- Διαφήμιση -

Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Τερζή, με θέμα:

«Έρωτας στα χρόνια της χολέρας…»

- Διαφήμιση -

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Σερρών για τις διαδικασίες συντήρησης και παράδοσης στην κυκλοφορία της γέφυρας του «Τσέλιου», έχω να παρατηρήσω:

1ον) Ως «εραστής της νομιμότητας», προσδιορισμός του κ. Δημάρχου προς τον εαυτό του, ανάμεσα στις μεγαλύτερες, πάνω από επτά, Σερραϊκές τεχνικές εταιρείες που κλήθηκαν για κατάθεση προσφορών και απευθείας ανάθεση του έργου ήταν;
α) Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ, β) ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΒΕΤΤΕ, γ) ΚΑΜΕΛΙΔΗΣ ΑΤΕ και δ) Τ.Ε.Σ. ΑΕ (Μπεσίρης – Πασσιάς);;;
Οι ανωτέρω είναι εταιρίες με εμπειρία και παρουσία δεκαετιών σε μεγάλα δημόσια έργα εντός και εκτός Σερρών και διαθέτουν μεγάλα εργοληπτικά πτυχία και σύγχρονες μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.

2ον
) Το μέλημα και η αγωνία να δοθεί το έργο σε Σερραϊκή επιχείρηση πως δικαιολογείται στις κάτωθι απευθείας αναθέσεις εκτός Σερρών;;;
1) Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Europe Reunited», με ακρωνύμιο «rEUnite’», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», 14.136+Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).
2) Παροχή Υπηρεσιών σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ08 «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», 4.950+Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).
3) Υπηρεσίες σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ06 του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης, 4.960+ΦΠΑ (Θεσσαλονίκη).
4) Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση έκθεσης τεκμηρίωσης βιωσιμότητας και χρηματοοικονομικής ανάλυσης για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του Δημοτικού πρατηρίου, 11.550+Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).
5) Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στη Φάση ΙΙ του Δικτύου «Space4people», 30.967,74+Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).
6) Προμήθεια λαμπτήρων, προμήθεια φωτιστικών σωμάτων LED τμήμα Δ, συνολικής αξίας 49.000,00+Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).
7) Παροχή υπηρεσιών για την συμβουλευτική υποστήριξη του Δήμου Σερρών στην κατάρτιση παρακολούθηση και αξιολόγηση του επιχειρησιακού προγράμματος της δημοτικής περιόδου 2020 – 2023, 19.200+Φ.Π.Α. (Αθήνα).
8) Παροχή Υπηρεσιών Δράσεων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σερρών με Παράρτημα Ρομά», προϋπολογισμού 24.552,00 € με Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).
9) Μελέτη με τίτλο «Έλεγχος επάρκειας (στατικής – υδραυλικής), μελέτη ενίσχυσης / αποκατάστασης της γέφυρας «Τσέλιου» Δήμου Σερρών», 40.000+Φ.Π.Α. (Θεσσαλονίκη).
Ενδεικτικά παραδείγματα από πρόσφατες αποφάσεις απευθείας αναθέσεων στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Πάνω από 200.000 ευρώ εκτός Σερρών, σε δύσκολους καιρούς καραντίνας, για υπηρεσίες και προμήθεια.
Χρειάστηκε εξειδικευμένη γνώση και ικανότητα την οποία υπολείπονται Σερραϊκά γραφεία και επιχειρήσεις;;;
3ον) Όσον αφορά στο φθηνό που είναι εν τέλη πανάκριβο και για αυτό επιλέγουμε το ακριβό, ας καταργήσουμε λοιπόν τις δημοπρασίες με τις τεχνικές προδιαγραφές και τον έλεγχο ορθής εκτέλεσης και να πάμε στις απευθείας ακριβότερες και «καλύτερες» αναθέσεις παντού.
«Ει μη καθήκει μη πράξης, ει μη αληθές εστι μη είπης».
«Αν δεν είναι σωστό μην το κάνεις, αν δεν είναι αλήθεια μην το πεις…»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.