Νέες αντικειμενικές αξίες: Ο «χάρτης» των κερδισμένων και χαμένων – Πώς θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ

162
επενδύσεις αντικειμενικές αξίες
- Διαφήμιση -

Με αυξήσεις σε περιοχές που έως τώρα ήταν εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ή με αξίες πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές αλλά και με μειώσεις σε άλλες οποίες ήταν αδικημένες τα προηγούμενα χρόνια έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα ισχύσουν από το 2022.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών και εκείνο το οποίο προκύπτει από τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων είναι ότι:

- Διαφήμιση -

· Σε 13.808 περιοχές αλλάζουν οι τιμές. Περίπου στις μισές από αυτές καταγράφονται αυξήσεις ενώ στις υπόλοιπες είτε μειώνονται είτε παραμένουν σταθερές.

· Σε 165 οικισμούς που επεκτείνονται οι τιμές ζώνης, οι αυξήσεις ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 40%. Αυξήσεις καταγράφονται και σε περιπτώσεις όπου μια περιοχή εντάσσεται για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού, επεκτείνεται η τιμή ζώνης ή βρίσκεται ήδη εντός του συστήματος. Για παράδειγμα, η τιμή ζώνης στην περιοχή του Λαιμού της Βουλιαγμένης ανεβαίνει στα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.