Σ.Πάνου: “Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών” – Βίντεο

πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
- Διαφήμιση -

Σε εξέλιξη βρίσκεται το επίγειο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών με στοχευμένους ψεκασμούς σε εστίες ανάπτυξης κουνουπιών στα διοικητικά όρια του Δήμου Σερρών.

Στόχος του προγράμματος, που ξεκίνησε πριν 20 ημέρες, είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων(μονίμων και επισκεπτών) και η προφύλαξή τους από τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών των οποίων φορείς είναι τα κουνούπια.

- Διαφήμιση -

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαρτογράφηση, εντοπισμό εστιών και κρίσιμων σημείων, δειγματοληψία, τοποθέτηση παγίδων, προνυμφοκτονία και ακμαιοκτονία.
Σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας Αντιδημάρχου Σωτηρίας Πάνου, ήδη έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο της πόλης και σε αστικές και περιαστικές περιοχές, όσο και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Σερρών, σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, σε πάρκα, σε κοινόχρηστος χώρους, σε παραποτάμιες περιοχές σε πάρκα, σε παιδικές χαρές κ.α.

Για σχετικές διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, στο τηλ. 2321350571 από τις 7:00 με 15:00.
Είναι γνωστό ότι εστίες κουνουπιών υπάρχουν και σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών, αυλές σπιτιών και οικοπέδων.
Σ αυτές τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μεριμνήσουν για την καθαριότητα των χώρων αυτών, τον καθαρισμό λιμναζόντων νερών και την εφαρμογή ψεκασμών με πιστοποιημένα πάντα σκευάσματα από αδειοδοτημένα συνεργεία.

Περισσότερα για τα μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ Κουνούπια – Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (eody.gov.gr)

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.