Εντός Ιουνίου πληρωμή κομμένων κτηνοτρόφων ζωικής, έναρξη δηλώσεων

66
κομμένοι κτηνοτρόφοι
- Διαφήμιση -

Στη διαδικασία να επανεξετάσει άμεσα την περίπτωση των 6.000 κτηνοτρόφων που κόπηκαν από την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης προ ολίγων ημερών μπαίνουν οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μετά από τις πιέσεις από τον κτηνοτροφικό κόσμο, οι οποίες ανακίνησαν τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και μετά τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιφόρτισαν με πολιτικό κόστος τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τα δημοσιεύματα της Agrenda και του Agronews, φαίνεται πως δρομολογείται τώρα η πληρωμή των κτηνοτρόφων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πληρωμή πιθανότατα θα γίνει εντός Ιουνίου και όχι τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, καθώς η πίεση είναι μεγάλη και κινητοποίησε ακόμα και το Μαξίμου, το οποίο απαιτεί το ζήτημα να επιληφθεί άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική απόφαση δείχνει να έχει παρθεί µε εντολή πρωθυπουργού και φέρνει τη διαδικασία της αντιστοίχισης των 100 κιλών γάλακτος ανά αιγοπρόβατο πίσω στην αρµοδιότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ κεντρικά. Απλά να σηµειωθεί ότι θα χρειαστεί οι κτηνοτρόφοι να κάνουν διοικητικές πράξεις, για να διορθωθεί το λάθος και να πληρωθούν µε ποσά από 300 µέχρι και 39.000 ευρώ για τον καθένα. Η πλατφόρμα για να συμβεί αυτό αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.