Μειωμένα ενοίκια: Οι ΚΑΔ για τον Μάιο – Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων Απριλίου

148
Εκκαθάριση αποζημιώσεων για τα «κουρεμένα» ενοίκια serrespost δηλώσεις COVID ΚΑΔ Μείωση ενοικίων Αποζημιώσεις ενοικίων
- Διαφήμιση -

Δημοσιεύθηκε η λίστα των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που δικαιούνται απαλλαγή ενοικίου για το μήνα Μάιο. Στο μεταξύ στο τέλος του μήνα αναμένεται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου.

Η απόφαση με τους ΚΑΔ που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τα ενοίκια το Μάιο αφορά τις επιχειρήσεις οι οποίες παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου παρόλο που άνοιξε εντός του Απριλίου. Τα μηδενικά ενοίκια ισχύουν για τις επιχειρήσεις των κλάδων της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Στις επιχειρήσεις με μηδενικά ενοίκια περιλαμβάνονται επίσης τα γυμναστήρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικές σκηνές, οι παιδότοποι.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με την απόφαση απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου το Μάιο δικαιούνται :

· Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης η οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια και για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και ανήκει σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων, ήτοι επιχείρησης η οποία την 4η Ιανουαρίου…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.