Αναδιανομή 150 εκατ. σε μικρομεσαίους αγρότες προκρίνεται για νέα ΚΑΠ

αναδιανομή Άρση επικάλυψης συνδεδεμένες ενισχύσεις ΠΑΑ Σχέδια βελτίωσης
- Διαφήμιση -

Συμβιβαστική λύση για υποχρεωτική αναδιανεμητική ενίσχυση στον φάκελο των άμεσων πληρωμών και μάλιστα στο 7,5% των κονδυλίων, φέρεται να έχει προτείνει στο πλαίσιο της τελικής διαπραγμάτευσης για τη νέα ΚΑΠ η προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, κάτι που σημαίνει πως από τα 1,9 δις ετησίως που δικαιούται η Ελλάδα, περί τα 150 εκατ. ευρώ θα συμπληρώνουν το τσεκ στις μικρομεσαίες εκμεταλλεύσεις.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς επηρεάζει τον προϋπολογισμό και των υπολοίπων καθεστώτων των άμεσων ενισχύσεων που θα ισχύσουν στη χώρα μας από το 2023, «ροκανίζοντας» κυρίως από βασική ενίσχυση (δικαιώματα) και συνδεδεμένες. Λαμβάνοντας υπόψη πως για τα εργαλεία του νέου πρασινίσματος θα πρέπει να δεσμευθεί υποχρεωτικά τουλάχιστον ένα 25% του φακέλου και για τους νέους αγρότες (προσαύξηση δικαιωμάτων) ένα 3-4% (δεν έχει οριστεί ακόμα).

- Διαφήμιση -

Το καθεστώς αναδιανεμητικής ενίσχυσης, δηλαδή της ενεργοποίησης µίας ετήσιας αποσυνδεδεµένης ενίσχυσης ανά επιλέξιµο στρέµµα που θα µοιράζεται µόνο στις µικροµεσαίες εκµεταλλεύσεις, κινείται στην Ελλάδα σε δύο κατευθύνσεις: Είτε ως ένα εργαλείο ενίσχυσης της δραστηριότητας µόνο των…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.