Mήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ποντίων
- Διαφήμιση -

Τιμούμε σήμερα την μνήμη των 353.000 προγόνων μας Ποντίων, οι οποίοι εξοντώθηκαν με βάναυσο και βάρβαρο τρόπο από το τουρκικό κράτος, κατόπιν οργανωμένου σχεδίου, απλώς και μόνο, λόγω της καταγωγής τους, γιατί διέπραξαν το «έγκλημα» να είναι Έλληνες που αγωνίζονταν να ζήσουν σε μια ελεύθερη και ειρηνική Πατρίδα.

Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που εμείς, οι απόγονοι όσων κατάφεραν να ξεφύγουν από τον όλεθρο και την καταστροφή, αλλά και όλοι οι Έλληνες, οφείλουμε να αποδώσουμε στην θυσία εκείνων που χάθηκαν αναίτια σε μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες, που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα και η οποία περιμένει μέχρι και σήμερα την παγκόσμια αναγνώριση και δικαίωση.

Διότι μόνο με την διατήρηση της ιστορικής μνήμης θα αποφευχθούν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον. Η λήθη της Ιστορίας οδηγεί σε απαράδεκτους συμβιβασμούς, που δεν συνάδουν με τα πάγια συμφέροντα του Έθνους και διαστρεβλώνει τα διδάγματα που οφείλουμε να αντλούμε από τα γεγονότα αυτά. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας και ιδίως ορισμένοι αμετανόητοι εντός των συνόρων, που επιμένουν να παριστάνουν τους συνηγόρους της άλλης πλευράς.

- Διαφήμιση -

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
Παναγιώτης Σπυρόπουλος

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.