Το μήνυμα της ΟΕΒΕΣΣ για την 102η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Γενοκτονία Ποντίων
- Διαφήμιση -

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ιστορική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό. Είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Η μνήμη για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού είναι χρέος και ιερό καθήκον όλων μας. Ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων, που έχυσαν το αίμα τους δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα. Αποτελεί ηθικό αλλά και εθνικό χρέος να αποδώσουμε ύψιστο φόρο τιμής στα περίπου 353.000 θύματα της Γενοκτονίας και όλοι οι Έλληνες σήμερα και κάθε μέρα έχουμε την ιερή υποχρέωση να θυμόμαστε εκείνα τα γεγονότα και να μη λησμονούμε τις θυσίες.

- Διαφήμιση -

Σήμερα λοιπόν, 102 χρόνια μετά, θυμόμαστε και ανανεώνουμε την ευθύνη και την υποχρέωσή μας στους αδελφούς Ποντίους, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία, τις ρίζες, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό, τιμώντας τους Έλληνες του Πόντου και τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν
Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.

Αποτελεί συλλογικό μας καθήκον να εκπληρωθεί το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας, που θα μνημονεύεται πάντα, ώστε να μην επαναληφθεί. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής.

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.