Το μήνυμα της ΝΕ Σερρών – ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού

46 αντιπρόσωποι από το Νομό Σερρών για το συνέδριο serrespost ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών - Στήριξη στους αγώνες ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών - Μέτρα για την ακρίβεια serrespost Κινητοποίηση για την υγεία και την αξιοπρέπεια serrespost Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών κινητοποίηση serrespost ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη serrespost αποδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης serrespost ΣΥΡΙΖΑ Σερρών:
- Διαφήμιση -

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των 353.000 αθώων θυμάτων των διωγμών.

Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από τη Γενοκτονία που αποτελεί μια από τις πιο τραγικές και ειδεχθείς στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας και που οδήγησε στο θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία, που πάλευε για την επιβίωση του για χιλιάδες χρόνια.
Η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την καθοριστική συμβολή των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας

- Διαφήμιση -

Διατρανώνουμε το αίτημα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.Διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, τασσόμαστε απέναντι σε κάθε λογική μίσους και βίας που γεννάει τον κάθε λογής πόλεμο και προωθούμε την ειρήνη και τον σεβασμό ανάμεσα στους λαούς.

Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξή τους σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.