ΠΕ Σερρών – Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Γενοκτονία Πόντου
- Διαφήμιση -

‘Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου κάθε έτους καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Ν. 2193/94).
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα που έχει εκδοθεί για την πόλη των Σερρών.

Στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνεται ότι λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων.

- Διαφήμιση -

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2021
– Γενικός σημαιοστολισμός
Θα σημαιοστολιστούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Ν.Π.Δ.Δ. κ’ Ν.Π.Ι.Δ. καταστήματα από την 8η πρωινή της 23ης Μαϊου μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας μνήμης.
– Φωταγώγηση των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, Ν.Π.Δ.Δ., καταστημάτων κοινής ωφέλειας, τραπεζών, δρόμων, πλατειών, φρουρίων και μνημείων της πόλης από της δύσεως του ηλίου της 23ης Μαϊου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΩΡΑ 10.00 – Θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγάλων
Ταξιαρχών Σερρών.

– Ομιλία από την κυρία Αικατερίνη Γεωργιάδου, Φιλόλογο – Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ν.Σερρών «Εύξεινος Λέσχη»

ΩΡΑ 10.30 – Μετάβαση στην προτομή του Ιερομ. Χρυσοστόμου Επισκόπου
Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

– Κατάθεση στεφάνων

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό
προσερχομένων, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.