Στο 55% η προκαταβολή φόρου και στο 22% ο συντελεστής φορολογίας

87
δηλώσεις μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος
- Διαφήμιση -

Τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις ατομικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τις εταιρείες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα, πλην τραπεζών, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και τη συνέχιση για άλλον έναν χρόνο (για το φορολογικό έτος 2021 όσον αφορά τα εισοδήματα από μη μισθωτές πηγές και για το φορολογικό έτος 2022 για τα εισοδήματα από μισθούς του ιδιωτικού τομέα) του μέτρου της μη επιβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ Σταϊκούρας.

Πρόκειται για τα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, στη μετά Covid εποχή, καθώς επίσης και της στήριξης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, τα οποία εξαγγέλθηκαν πριν από το Πάσχα και δρομολογείται η νομοθέτησή τους.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις της τροπολογίας του υπουργού Οικονομικών προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.α. Μειώνεται, σε 55% από 100% που ισχύει, το ποσοστό προκαταβολής του φόρου που προκύπτει από επιχειρηματική δραστηριότητα φυσικών προσώπων. Τα ανωτέρω ισχύουν για την προκαταβολή φόρου που βεβαιώνεται με την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος του φορολογικού έτους…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.