Ενίσχυση 3.000 ευρώ το στρέμμα το 2021 για την αναδιάρθρωση δενδροκαλλιεργειών με μέτρο 350 εκατ. ευρώ

177
Ενίσχυση 3.000 ευρώ
- Διαφήμιση -

Ενίσχυση 3.000 ευρώ το στρέµµα θα αξιώσουν οι συµµετέχοντες στο πρόγραµµα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών του 2021, σύµφωνα µε τα όσα απαντά γραπτώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, σε σχετική ερώτηση που αφορά την επιδότηση της φύτευσης νέων ποικιλιών ροδακινιών από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως λέει ο κ. Λιβανός, στο «Ετήσιο Σχέδιο ∆ράσης 2021» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, περιλαµβάνεται το έργο Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών, ο προϋπολογισµός του οποίου θα ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ, ποσό που αναλογεί σε 3.000 ευρώ ανά στρέµµα.

- Διαφήμιση -

Εκτιµάται πως το ποσό αυτό δεν θα περιοριστεί µόνο στα ροδάκινα (συµπύρηνα-επιτραπέζια) αλλά και σε άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες (π.χ βερίκοκα, νεκταρίνια κ.α) καλύπτοντας µία έκταση περί τα 120.000 στρέµµατα, ενώ ξεχωριστό µπάτζετ αναµένεται να διατεθεί για επιτραπέζιο σταφύλι και σταφίδα, σύµφωνα µε τα όσα γράφονται στο Ετήσιο Σχέδιο ∆ράσης 2021.

Το ποσό των 3.000 ευρώ το στρέµµα δίνεται αφενώς για τα έξοδα εκρίζωσης-φύτευσης και αφετέρου για να καλύψει τις απώλειες στο εισόδηµα που θα έχουν οι αγρότες µέχρι να βγουν σε παραγωγή οι νέες φυτεύσεις στις οποίες θα προχωρήσουν. Το ποσό που απαιτείται για τη φύτευση της ροδακινιάς υπολογίζεται…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.