Ενίσχυση από 60 έως 90 ευρώ για 12 νέες ομάδες κηπευτικών στα Βιολογικά

85
Βιολογικά Βιολογική Πέµπτη βιοκαλλιεργητές δόση βιολογικά Γεωργία ΠΕ Σερρών Προκαταβολή Ενστάσεις Πριμ Πιστοποίηση
- Διαφήμιση -

Eκπόνηση µελέτης για τον υπολογισµό του ύψους ενίσχυσης 12 νέων οµάδων καλλιεργειών προς ένταξη στο πρόγραµµα των Βιολογικών, προκήρυξε το ΥΠΑΑΤ.

Τα κηπευτικά αυτά είναι η αγκινάρα, τα φασολάκια, ο αρακάς, τα κουκιά, η µπάµια, το καρπούζι, το πεπόνι, η φράουλα υπαίθρια και θερµοκηπιακή, το αγγούρι, η γλυκοπατάτα, τα κηπευτικά υπό κάλυψη και τα αρωµατικά κουζίνας. Με βάση τους κοινοτικούς κανονισµούς το ύψος της ενίσχυσης για τις ετήσιες καλλιέργειες δεν µπορεί να είναι άνω των 60 ευρώ το στρέµµα και για τις πολυετείς στα 90 ευρώ. Ως εκ τούτου τα ποσά θα κυµανθούν έως αυτά τα ποσά.

- Διαφήμιση -

Η µελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Αυγούστου, κάτι που σηµαίνει πως, παρά τα όσα είχε εξαγγείλει το ΥΠΑΑΤ µε σχετικό δελτίο τύπου (9/4) περί πρόσκλησης το καλοκαίρι, µάλλον θα πρέπει να περιµένουν οι ενδιαφερόµενοι παραγωγοί έως το ερχόµενο φθινόπωρο.

Από την άλλη αυτό σηµαίνει πως ίσως τελικά υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την ένταξη στα Βιολογικά των Νέων Αγροτών της καινούργιας προκήρυξης, που θα πραγµατοποιηθεί το Σεπτέµβριο. Να σηµειωθεί εδώ πως το ότι γίνεται µελέτη για το ποσό ενίσχυσης σε νέα προϊόντα δεν σηµαίνει απαραίτητα πως θα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.