Πώς θα επισκεπτόμαστε τα εστιατόρια αυτό το διάστημα;

εστιατόρια
- Διαφήμιση -

Από τη Δευτέρα του Πάσχα η εστίαση είναι και πάλι ανοιχτή, έτοιμη να μας υποδεχτεί, με τα απαραίτητα μέτρα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν κανονίσουμε την επόμενη έξοδο για φαγητό με τα νέα δεδομένα;

Το κλείσιμο καφέ, μπαρ και εστιατορίων για 6 μήνες, που σίγουρα θα μας έμοιαζε σενάριο θρίλερ πριν μερικά χρόνια, αποτέλεσε την πραγματικότητα του χειμώνα που πέρασε. Ήρθε, όμως, η ώρα να τα ξεχάσουμε όλα και να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση των πραγμάτων, ελπίζουμε οριστικά και πάντα με ασφάλεια.

- Διαφήμιση -

Η εστίαση είναι και πάλι ενεργή από τις 3 Μαΐου, με κάποια εστιατόρια να πρόκειται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, καθώς η οργάνωση του ανοίγματος μετά το Πάσχα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την περίπτωση του Varoulko Seaside του βραβευμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος προτίμησε να μεταφέρει το άνοιγμα του εστιατορίου του λίγο αργότερα, ώστε να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενούς του με την προετοιμασία του μαγαζιού μέσα στο Πάσχα και ταυτόχρονα να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για την οργάνωση και παραλαβή των προμηθειών.

Μέσα στο διάστημα των επόμενων ημερών, ωστόσο, τα εναπομείναντα κλειστά εστιατόρια πρόκειται να ανοίξουν, έτοιμα να κάνουν πιο γευστικό το πολλά υποσχόμενο καλοκαίρι που έρχεται και μοιάζει σαν όαση για όλους. Φροντίστε, λοιπόν, να ενημερωθείτε για το εστιατόριο που θέλετε να επισκεφτείτε, είτε με τηλεφώνημα, είτε από τα social media, προκειμένου να διαπιστώσετε αν έχει ανοίξει ή πότε πρόκειται να λειτουργήσει ξανά.



Τι πρέπει να γνωρίζουμε, όμως, για τη μετακίνησή μας για φαγητό;

Καταρχάς, το γεγονός ότι ανοίγουν τα καταστήματα που διαθέτουν εξωτερικό χώρο και δεν θα επιτρέπεται η παραμονή σε εσωτερικό, καθιστά ακόμη πιο απαραίτητη την ανάγκη κράτησης. Αυτό σε συνδυασμό με τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, θα καταστήσει σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη την εύρεση τραπεζιού την τελευταία στιγμή για πολλά εστιατόρια, γι’ αυτό φροντίστε να είστε «των φρονίμων τα παιδιά».

Κατ’ εξαίρεση, τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ ξενοδοχείων μπορούν να λειτουργήσουν σε εσωτερικό χώρο, αρκεί να εξυπηρετούν μόνο όσους διαμένουν στο ξενοδοχείο, πάντα τηρώντας τα μέτρα αποστάσεων, υγιεινής και αποφυγής συνωστισμού.

Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι 90 εκατοστά, 1,20 εκατοστά και 1,80 εκατοστά κατά περίπτωση, που σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει καρέκλα ανάμεσα σε δύο τραπέζια η απόστασή τους θα πρέπει να είναι 90 εκατοστά. Σε διαφορετική περίπτωση, αν υπάρχει μια καρέκλα στην πλευρά του ενός από τα δύο τραπέζια που βρίσκεται κοντά στο διπλανό, τότε η απόσταση μεγαλώνει στο 1,20 μέτρο και αν υπάρχουν καρέκλες και στις δύο πλευρές των γειτονικών τραπεζιών, τότε η απόσταση ορίζεται στο 1,80 μέτρο. Στο μπαρ, θα υπάρχουν δυάδες σκαμπό, όπου η μία δυάδα από την άλλη θα πρέπει να απέχει 1,5 μέτρο.

Μπορείτε να κανονίσετε έξοδο για φαγητό με άλλα 5 άτομα (6 συνολικά) στο τραπέζι και θα πρέπει μέχρι να καθίσετε και να τακτοποιηθείτε στο τραπέζι σας, να φοράτε όλοι τη μάσκα σας.

Το sms που πρέπει να στείλετε, για όσο διάστημα ακόμη συνεχιστούν τα sms, είναι το 6 στο 13033 και φροντίστε να οργανώσετε τον χρόνο σας ώστε να προλάβετε το φαγητό σας μέχρι τις 22.45 που θα πρέπει να αποχωρήσετε από το εστιατόριο ή καφέ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.