Ο Γεν.Δ/ντής της ΔΕΥΑΣ Νικόλαος Σαφαρίκας στην ψηφιακή ημερίδα που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

227
Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
- Διαφήμιση -

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία ψηφιακή ημερίδα που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με πρωτοβουλία της Τεχνικής της Επιτροπής με θέμα τον νόμο 4782/2021 για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 240 στελέχη από 70 Δ.Ε.Υ.Α. και 4 Δήμους. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης ο οποίος εξέφρασε την ευχή το νέο θεσμικό πλαίσιο να συμβάλει στην ταχύτητα, τη διαφάνεια και την ποιότητα των δημόσιων συμβάσεων. Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. τόνισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό για τις Δ.Ε.Υ.Α. διότι τα τεχνικά τους προγράμματα ενόψει και της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 περιλαμβάνουν πληθώρα έργων που θα εκτελεσθούν με βάση τις νέες διατάξεις. Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι η ενημέρωση των στελεχών των Δ.Ε.Υ.Α. είναι απαραίτητη, αφού θα συμβάλλει στην ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του νέου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.

- Διαφήμιση -

Τον ν. 4782/2021 ανέλυσαν εκτενώς σε σχέση και με τον ν. 4412/2016 ο κ. Στέλιος Σπύρου, Τεχνικός Δ/ντής της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών (έργα και μελέτες) και η κ. Άννα Ζαχίδου, Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας (προμήθειες και υπηρεσίες), μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Το επόμενο βήμα θα είναι η σύνταξη από την Τεχνική Επιτροπή της Ένωσης Οδηγού για τις δημόσιες συμβάσεις που θα έχει ως στόχο την ενημέρωση και υποβοήθηση των Δ.Ε.Υ.Α.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.