e-δαπάνες: Τι θα ισχύσει φέτος – Ποιοι απαλλάσσονται από το πρόστιμο 22%

Περιορισμοί για Όμικρον: Στοχευμένα μέτρα serrespost Γέφυρα 2 μέτρα απαλλαγή
- Διαφήμιση -

Πλήρη απαλλαγή από το όριο συγκέντρωσης του 30% του εισοδήματος σε ηλεκτρονικές αποδείξεις για περισσότερους φορολογούμενους με μείωση του ορίου ηλικίας στα 60 έτη και μικρότερα πρόστιμα για όσους φάνηκε ότι «προσπάθησαν» αλλά δεν τα κατάφεραν προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινά λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, πιθανόν μετά τις 6 Μαΐου, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από την υποχρέωση των φορολογουμένων για συγκέντρωση του 30% του εισοδήματος μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

- Διαφήμιση -

Πιο συγκεκριμένα :

· Διευρύνεται ο αριθμός των φορολογουμένων που «εξαιρούνται» από το μέτρο καθώς αφορά όσους ξεπερνούν τα 60 έτη προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με το πέναλτι φόρου 22% όσοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτούνταν.

· Ακυρώνεται το πρόστιμο σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων όπως αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που ανήκουν σε κλάδους που θεωρούνται πληττόμενοι, εργαζόμενοι που μπήκαν σε…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.