ΠΕ Σερρών – Ψεκασμός για την αντιμετώπιση του κυκλοκονίου και των ακάρεων στην ελιά

ελαιοπαραγωγοί ελιά λαδοελιές ARTOLIO
- Διαφήμιση -

Μετά από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα, συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς του νομού να προβούν σε ψεκασμό με κάποιο εγκεκριμένο σκεύασμα για την προστασία της νέας βλάστησης από το κυκλοκόνιο.

Στα ελαιοκτήματα που υπάρχουν προσβολές, προτείνεται να γίνει ψεκασμός όταν το μήκος της νέας βλάστησης είναι 2-5 cm. Εφόσον συνεχίσουν να επικρατούν συνθήκες αυξημένης υγρασίας, ο ψεκασμός θα πρέπει να επαναληφθεί και μετά από 20-30 ημέρες.

- Διαφήμιση -

Το κυκλοκόνιο είναι μυκητολογική ασθένεια του φυλλώματος που ενδημεί στην ΠΕ Σερρών. Ο μύκητας προσβάλλει τα φύλλα, τους κλαδίσκους και τις ταξιανθίες. Όταν υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της ασθένειας, προκαλείται έντονη και πρόωρη φυλλόπτωση των ελαιοδένδρων που πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής που μπορεί να φθάσει έως και την ολική…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.