Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας – Τετάρτη 21 Απριλίου

95
Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας Τετάρτη 24 Μαρτίου μαθήματα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας κλασσικής παιδείας
- Διαφήμιση -

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας – 18η Διδακτική περίοδος 2020-2021
Μάθημα 24ο , Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ώρα 19:00, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Μόνο τηλεοπτικά και διαδικτυακά

ΘΕΜΑ: «Από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στην συστημική – υπαρξιακή ψυχοθεραπεία».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Φωτεινή Τσουκνίδα – Ανθουλάκη (ψυχολόγος –
ψυχοθεραπεύτρια)
Μετεκπαιδευθείσα στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική
Εξειδίκευση στην Συστημική/Οικογενειακή – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

- Διαφήμιση -

Mια προσπάθεια συνάντησης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με την συστημική υπαρξιακή ψυχοθεραπεία τούτη η συνάντησή μας.
Με βάση τις βασικές αρχές θεώρησης της συστημικής και υπαρξιακής ψυχοθεραπείας και αντίστοιχη σύνδεση με τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, όπως ο Πλάτων, ο Ηράκλειτος, ο Επίκουρος, κ.α.
Στόχος η συνειδητοποίηση πως η αρχαία ελληνική θεώρηση καθόρισε και καθορίζει την απαρχή όλων των επιστημών, και της ψυχολογίας επίσης.

Η Φωτεινή Τσουκνίδα απεφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996 με κατεύθυνση Κλινικής – Κοινωνικής Ψυχολογίας.
Στη συνέχεια εισήχθη στο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική της Ιατρικής Σχολής, του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας, της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εξειδίκευση στην «Υπαρξιακή – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία», με 5ετής εκπαίδευση από το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αντίστιξη», από τους παιδοψυχιάτρους-ψυχοθεραπευτές κο Δημήτρη και κα Ελένη Καραγιάννη.
Από το 2005 είναι μόνιμη υπάλληλος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Είναι υπεύθυνη Βιωματικών Εργαστηρίων για γονείς και παιδιά.
Ιδρύτρια του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας με «Ρίζες και Φτερά» στις Σέρρες..
Εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας «Προςόψη», με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα έκδοσης του βιβλίου «Αποασυλοποίηση και η Σχέση της με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη». Μέσα στο 2019 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο και παιχνίδι, με τίτλο: «Το Δίστιγμο», μια απόπειρα σύνδεσης των σημείων στίξης με την υπαρξιακή συστημική ψυχοθεραπεία.
Επιστημονικά υπεύθυνη, επίσης, μέσα στο 2020, ως βασικό πρόσωπο ίδρυσης και συντονισμού του Ινστιτούτου «Ανθρώπων Όψις», καθώς και της έκδοσης του Ημερολογίου «Σποροσυνδέσεις μέσα στο Χρόνο» και «Της Υπαρξιακής Ματιάς της Πρόληψης».

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα σε ζωντανή μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κανάλι του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Σερρών στο YouTube οπότε μπορεί να γίνεται και ζωντανή συζήτηση με τους τηλεθεατές.
Επίσης θα αναρτώνται στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες όπως Μαθήματα Κλασικής Παιδείας στο Facebook.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.