Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για τις χρηματοδοτήσεις του Αυτοκινητοδρομίου

217
Εκσυγχρονισμός Αυτοκινητοδρομίου Σερρών Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων Κατασκευή δικτύου ομβρίων Αυτοκινητοδρόμιο Δημοτική Αρχή Δημοτική Πρωτοβουλία Σερρών αντιπλημμυρικό ταρτάν
- Διαφήμιση -

Ερώτηση προς της Δημοτική Αρχή κατέθεσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων, με θέμα:
“Ερώτηση προς το Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη βάσει του άρθρου 10 παρ. 9 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών”.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης – Τοποθέτησης της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων:

- Διαφήμιση -

Κύριε Δήμαρχε
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων σας καταθέτουμε κάποιες ερωτήσεις, σχετικά με την έγκριση των 450.000 ευρω από το Υπουργείο Εσωτερικών για το αυτοκινητοδρόμιο, τα οποία είναι καλοδεχούμενα, χαιρόμαστε για την επιτυχία σας και σας συγχαίρουμε.

Όπως είναι γνωστό το έργο “Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών” προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, είναι ένα έργο για το οποίο οι διαδικασίες υλοποίησής του ξεκίνησαν από το 2017 με την εκπόνηση της μελέτης αρ. 108/2017, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Σερρών και με εργολάβο που αναδείχθηκε στις 29-8-2019. Το θέμα μάλιστα της νομιμότητας της χρηματοδότησης του έργου από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Σερρών έχει ξεκαθαρίσει τον Αύγουστο του 2020 από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η χρηματοδότηση του έργου από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου είναι νόμιμη.

Οι ερωτήσεις που σας υποβάλλουμε είναι οι εξής:

1) Οι 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών θα αντικαταστήσουν τις 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου;
2) Αν οι 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών διατεθούν για το έργο του αυτοκινητοδρομίου, το ποσό των 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου, που θα διατεθεί;
3) Αν οι 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου, που ψηφίστηκαν για το έργο της ανακατασκευής της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, διατεθούν για την υλοποίηση κάποιου άλλου έργου στο Δήμο, τότε γιατί το ποσό των 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών δεν διατίθεται απευθείας για το έργο αυτό, οπότε δεν χρειάζεται να γίνει αυτή η ανταλλαγή χρημάτων από κωδικό σε κωδικό; Τι νόημα έχει αυτή η ανταλλαγή των χρηματικών ποσών;
4) Γιατί δεν διατίθεται και το ποσό των 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών και για άλλα έργα στο αυτοκινητοδρόμιο που τα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη; Εννοείται, ότι και οι 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. για το έργο “Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών” θα παραμείνουν στο αυτοκινητοδρόμιο για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Άλλωστε αυτή είναι και η θέση της παράταξης μας, δηλαδή και τα 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου και τα 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών να παραμείνουν στο αυτοκινητοδρόμιο για να γίνουν και άλλα έργα, τα οποία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη το αυτοκινητοδρόμιο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.