ΠΕ Σερρών – Διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας

σεμινάριο
- Διαφήμιση -

Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση του Θυμού και του Φόβου, Ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και ο Ρόλος της Οικογένειας εν μέσω Πανδημίας» διοργανώνεται από την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στόχος του σεμιναρίου να βοηθηθεί ο γονέας στον τομέα της συμβουλευτικής, αλλά και η ενίσχυση του ιδιαίτερα σημαντικού γονεϊκού ρόλου κατά την περίοδο της πανδημίας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από την ψυχολόγο κα Τσουκνίδα Φωτεινή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές – εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 10 άτομα (διαδικτυακά).
Ο χρόνος υλοποίησης του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.
Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

- Διαφήμιση -

Ενδεικτικά, οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:
• Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη Παιδιών Νηπιακής και Σχολικής ηλικίας
• Αναγνώριση και Αποδοχή Συναισθημάτων εν μέσω Πανδημίας για την ομαλοποίηση των συναισθηματικών αντιδράσεων (χρήση μάσκας, απομόνωση, διακοπή δραστηριοτήτων, έλλειψη κοινωνικοποίησης, κ.α.)
• Θυμός – Εκνευρισμός – Επιθετικότητα – Φόβος: τι θέλουν να μας δείξουν
• Ψυχοεκπαίδευση σε συγκεκριμένες αρχές Ψυχικής Ανθεκτικότητας (εστίαση στην υπομονή, υπευθυνότητα, προσαρμοστικότητα, ψυχραιμία, συμμετοχή στο γενικό καλό, κ.α.) με απώτερο στόχο την διαχείριση του θυμού και της επιθετικότητας
• Προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης ενός αγαπητικού, οικογενειακού κλίματος με ανάλαφρο και παιχνιώδη τρόπο ανάλογο των αναγκών του κάθε σταδίου των παιδιών με κινητοποίηση και αντίστοιχο προγραμματισμό δραστηριοτήτων μέσα στην ημέρα για την αύξηση των λειτουργικών αντιδράσεων και την αποφυγή των συγκρούσεων.
Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, αφήγηση διαδακτικών ιστοριών, καταγραφή σκέψεων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει και να οικοδομήσει γονεϊκή ταυτότητα που θα την διακρίνει η ψυχική ανθεκτικότητα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email της ψυχολόγου
tsouknida@serres.pkm.gov.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την αίτηση στο site της Π.Ε. Σερρών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321350353, Ψυχολόγος Φωτεινή Τσουκνίδα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.