Ένα – ένα τα βήματα της προετοιμασίας για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών που δέχεται 5ετία ΟΣΔΕ χωρίς θητεία

136
πρόγραμμα
- Διαφήμιση -

Προδημοσιεύτηκε η πρόσκληση των Νέων Αγροτών, με χαλάρωση των κριτηρίων ένταξης όπως είναι το δικαίωμα υποβολής αίτησης για όσους υπέβαλλαν ΟΣΔΕ με μικρή Τυπική Απόδοση την τελευταία 5ετία.

Με σηµαντικές αλλαγές σε σχέση µε τη διαβούλευση εκδόθηκε η προδηµοσίευση των Νέων Αγροτών για πριµ εγκατάστασης 35.000-40.000 ευρώ, µε τις αρχές να ανοίγουν σηµαντικά το πεδίο εν δυνάµει δικαιούχων. Συγκεκριµένα:

- Διαφήμιση -

Πρώτον προβλέπεται πως ακόµα και όσοι νεαροί υπέβαλλαν ΟΣ∆Ε την τελευταία 5ετία αν δεν ξεπέρασαν µε αυτές τις καλλιέργειες την Τυπική Απόδοση των 12.000 ευρώ σε ηπειρωτικά, Κρήτη, Έυβοια και τα 10.000 ευρώ στα νησιά, µπορούν να κάνουν αίτηση ένταξης. Αυτό εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσους δηλώνουν µη παραγωγικά δέντρα τα τελευταία χρόνια και για πρώτη φορά θα δηλώσουν φέτος αγροτικό εισόδηµα.

∆εύτερον, καταργήθηκε η παράγραφος περί υποχρέωσης στρατιωτικής θητείας.

Τρίτον, ως κατώφλι ένταξης στο πρόγραµµα ορίστηκαν τα 12.000 ευρώ για ηπειρωτική Ελλάδα, Κρήτη και Εύβοια, τα 10.000 ευρώ για τα νησιά µε πληθυσµό µεγαλύτερο των 3.100 κατοίκων και 8.000 ευρώ για τα νησιά µε πληθυσµό µικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων.

Τέταρτον, οι µελισσοκόµοι ανεξαρτήτως τόπου εγκατάστασης εντάσσονται στο Μέτρο µε 109 κυψέλες και άνω.

Πέµπτον, µεγαλώνει περαιτέρω το παράθυρο ένταξης στο πρόγραµµα για όσους έχουν σύζυγο αγρότη/αγρότισσσα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.