Βράβευση Σερραίας νηπιαγωγού με το βραβείο IBBY

ΙΒΒΥ
- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ– Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ανακοίνωσε τα βραβεία για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε φυσικά πρόσωπα και φορείς και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση βιβλίων έκδοσης 2020.

Η επιτροπή της ΙΒΒΥ αποφάσισε να απονείμει στην Σερραία Νηπιαγωγό Τζίνη Ζαχαρούλα, το βραβείο «Κούλα Κουλουμπή» ένα βραβείο που απονέμεται σε εν ενεργεία νηπιαγωγό ή παιδαγωγό, ο/η οποίος/α εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου, για το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που υλοποιήθηκε πέρυσι στο νηπιαγωγείο Τούμπας Σερρών με τον τίτλο «Διαβάζοντας μαζί.. παρέα από το σπίτι».

- Διαφήμιση -

Το πρόγραμμα “Διαβάζοντας μαζί παρέα… από το σπίτι” αποτελεί ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που προέκυψε από την ανάγκη για πρόσβαση στην γνώση σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας με τα σχολεία κλειστά και τους ανθρώπους περιορισμένους στο σπίτι λόγω της πανδημίας.

Την ενδεκαμελή επιτροπή αποτέλεσαν οι: Μαρία Παπαγιάννη, Συγγραφέας (Πρόεδρος), Τόνια Αράχωβα, Φιλόλογος, Μέλος ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών, τ. Δ/ντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Τζελίνα Βογιατζόγλου, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Προγράμματος Ελληνικών Δημοτικού στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Χαρά Δαφέρμου, Πανεπιστημιακός ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Αρετή Καράμπελα, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Μαρία Κουρκουμέλη, Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Απόστολος Πάππος, Εκπαιδευτικός, Αρθρογράφος στο ELNIPLEX.COM, Γλυκερία Πλιάμπα-Φουντά, Εκπαιδευτικός, Μουσειοπαιδαγωγός, Αντιπρόεδρος Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Μέλος Δ.Σ. OMEP (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής), Ελίτα Φώκιαλη, Εκπαιδευτικός, PhD στη διαμεσική αφήγηση TEAΠΗ ΕΚΠΑ και Κατερίνα Χαδουλού, Ζωγράφος, Εικονογράφος.

Δείτε το βίντεο της βράβευσης ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.