Κλείδωσε η τυπική απόδοση ένταξης στους Νέους Αγρότες στα 12.000 ευρώ, μείωση και δεσμεύσεων εξόδου

Τα ένσημα για Νέους Αγρότες με εξωγεωργική σχέση απασχόλησης τυπικές αποδόσεις ΕΤΕπ δικαιούχοι τυπική απόδοση ένταξης
- Διαφήμιση -

Με τυπική απόδοση ένταξης 12.000 ευρώ αντί για 14.000 ευρώ, όπως προέβλεπε η προδηµοσίευση της πρόσκλησης, θα µπορούν να ενταχθούν οι ενδιαφερόµενοι στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών.

Παράλληλα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαχειριστικές αρχές αποφάσισαν η µοριοδότηση να διαµορφωθεί χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση µε την περασµένη πρόσκληση, παρά µε µικρο-τροποποιήσεις σε κριτήρια όπως η Τυπική Απόδοση ένταξης και στους κλάδους προτεραιότητας. Η βάση αναµένεται να διαµορφωθεί στα 45 µόρια εκτός απροόπτου. Ο πίνακας µοριοδότησης λειτουργεί πρώτον ως φίλτρο ένταξης (αν κάποιος δεν ξεπερνά τα 45 µόρια δεν εντάσσεται στο Μέτρο) και δεύτερον ως φίλτρο προτεραιότητας. ∆ηλαδή, αν τα χρήµατα δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις αιτήσεις, τότε εντάσσονται όσοι εξασφαλίζουν τα περισσότερα µόρια.

- Διαφήμιση -

Στα 16.000 ευρώ η Τυπική Απόδοση εξόδου
Εκτός από τη µείωση της τυπικής απόδοσης ένταξης στο Μέτρο από τα 12.000 ευρώ στα 14.000 ευρώ οι διαχειριστικές αρχές αποφάσισαν και τη µείωση της τυπικής απόδοσης που δεσµεύεται να πετύχει ο δικαιούχος του πριµ των 35.000-40.000 ευρώ, από τα 18.000 ευρώ, στα 16.000 ευρώ. Σηµειώνεται ότι στην τυπική απόδοση της εκµετάλλευσης, δεν θα προσµετρηθεί η τυπική απόδοση των επίσπορων καλλιεργειών. Ενώ, για τις νεαρές φυτεύσεις, δηλαδή για µη παραγωγικές καλλιέργειες όπως αυτές ορίζονται κατά τη ∆ήλωση Καλλιέργειας, υπολογίζεται η µισή τυπική απόδοση ανά στρέµµα. Για παράδειγµα, 1 στρ. παραγωγικού επιτραπέζιου ελαιώνα έχει Τυπική Απόδοση 295,3 ευρώ/στρέµµα ενώ 1 στρέµµα νεοφυτεµένου επιτραπέζιου ελαιώνα έχει Τυπική Απόδοση 147,6 ευρώ/στρέµµα. Υπενθυµίζεται ότι αιτήσεις µπορούν να…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.