Δυο μαθητικές επιχειρήσεις απο το Γυμνάσιο Δημητριτσιου στις 20 φιναλίστ του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

μαθητικές επιχειρήσεις
- Διαφήμιση -

Δυο μαθητικές επιχειρήσεις από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου στις 20 φιναλίστ του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη της Envolve Entrepreneurship GR.

Ανακοινώθηκαν οι κορυφαίες 20 ομάδες που προκρίνονται στον τελικό του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη και ανάμεσά τους είναι δύο μαθητικές επιχειρήσεις του Γυμνασίου Δημητριτσίου!

- Διαφήμιση -

Ο Διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Οι ομάδες του τελικού προέρχονται από 9 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, τόσο από δημόσια όσο και από ιδιωτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι ιδέες τους περιλαμβάνουν εγχειρήματα που προσφέρουν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες, προτάσεις για βιώσιμες πόλεις, περιβαλλοντική παρακολούθηση, κοινωνική υποστήριξη και διαχείριση αποβλήτων.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό, είναι οι εξής:

 • Ο Κήπος της Εδέμ από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου μέσα από μία εφαρμογή ενημερώνει για τα σημεία των πόλεων που έχουν ανάγκη διαμόρφωσης και καλλωπισμού (πλατείες, πάρκα κλπ.) και καλεί εθελοντές και κοινωνικές ομάδες να συμμετέχουν στις δράσεις της για μία όμορφη και ζωντανή Ελλάδα.
 • Η Eco-World από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου ασχολείται με την αναδάσωση της καμένης γης αξιοποιώντας ένα φυτώριο με δενδρώδεις καλλιέργειες και μέσω μιας εφαρμογής διοργανώνει εθελοντικές δράσεις για τις κατεστραμμένες δασικές περιοχές και ενημερώνει για τα οφέλη της φύσης στον άνθρωπο.
 • Η AIRΜΕΙΣ από τα Εκπαιδευτήρια Καντά καταγράφει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους (Arduino) μέσω αισθητήρων, ανά Δήμο και εξάγει συμπεράσματα, λαμβάνοντας υπόψη τα μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία διαθέτει στην εφαρμογή της.
 • Η AQUA FERTILITY από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές ασχολείται με την καλλιέργεια τροφίμων μέσα σε ένα συμβιωτικό οικολογικό σύστημα, την ενυδρειοπονία και προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με επισκέψεις εμπλοκής στη διαδικασία παραγωγής.
 • Η Bio-act από το Γενικό Λύκειο της Αξού με την ιδέα της φιλοδοξεί να ασχοληθεί με την καλλιέργεια του βιολογικού ακτινιδίου και να προωθήσει την παραγωγή βιολογικών προϊόντων συμβάλλοντας στην αειφόρο και οικονομική ανάπτυξη της Αξού.
 • Η BIOSTRΑW από το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου θα παράγει οικολογικά καλαμάκια μιας χρήσης, των οποίων η πρώτη ύλη θα είναι το άχυρο, ώστε η αλόγιστη χρήση του πλαστικού να μειωθεί συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
 • Η CONTROL-E από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών θα διαθέτει ειδικούς μετρητές και ανιχνευτές σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις πελατών, θα καταγράφει τις καταναλώσεις και θα προτείνει την αντικατάσταση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με άλλες οικονομικότερες της οποίες εμπορεύεται και προμηθεύει.
 • Η Eco-Friendly Jobs από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας παρέχει υπηρεσίες εύρεσης πράσινης εργασίας στην Κρήτη προάγοντας το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την κοινωνική συνοχή και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.
  Η Eco Thinko diets από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης μέσω ψηφιακής ηλεκτρονικής εφαρμογής παρέχει υγιεινά διατροφικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, με γνώμονα το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής
 • Η ECOWAVE από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο δημιούργησε το «Bio-veil», το πρώτο απολύτως βιο-αποικοδομήσιμο ρολό χαρτιού για εξεταστικά κρεβάτια νοσοκομείων, ιατρείων, φυσικοθεραπευτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής που διαθέτει αδιάβροχη επένδυση από φυσικές πρώτες ύλες, όπως άμυλο, σιτάρι και φυτικά έλαια.
 • Η green teen community από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» θα δημιουργήσει μια εφαρμογή-παιχνίδι για κινητές συσκευές που θα βοηθάει τους χρήστες (μαθητές/τριες) να προσδιορίσουν, να συγκρίνουν και βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.
 • Η GreenDent από τη Σχολή Μωραΐτη δραστηριοποιείται στο κλάδο της στοματικής υγιεινής και παράγει μια οδοντόκρεμα που στερεοποιείται, ώστε να συσκευαστεί και να διανεμηθεί στην αγορά με ένα τρόπο φιλικότερο προς το περιβάλλον.
 • H Green Desert with Zero Capital από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού είναι ένα φυτώριο που ασχολείται με την αναπαραγωγή του Παγκράτιου του παράλιου και τη μερική μεταφορά του στους διαταραγμένους οικοτόπους του, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει αρνητικά την φύτρωσή του.
 • Η Hydro Kinetic από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με το hydro car, ένα αυτοκίνητο που κινείται με ενέργεια που παράγει το ίδιο με ηλεκτρόλυση και τη χρήση αεραγωγών, χωρίς να καταναλώνει ορυκτά καύσιμα και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Η R.A.I.S.E. (Reusable-Advanced-Innovative-Safe-Economical) από το Λύκειο Φιλοθέης κατασκεύασε ένα παγκάκι από συμπιεσμένα ανακυκλωμένα υλικά, βαμμένο με φωτοκαταλυτικά χρώματα και διαθέτει κάδους ανακύκλωσης με αισθητήρες πλήρωσης, όπου οι ενεργειακές ανάγκες του καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες.
 • Η ReFood από τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ χτίζει γέφυρες μεταξύ παραγωγών τροφίμων και καταναλωτών, αναδιανέμοντας άμεσα γεύματα και τρόφιμα και αξιοποιώντας πλήρως απορρίμματα και ακατάλληλα τρόφιμα για βιομηχανική χρήση.
 • Η StandbyMe από το ΓΕΛ Επισκοπής Κρήτης παρέχει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε εφήβους νέους μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε ζητήματα που τους απασχολούν. Το αντίτιμο των συνεδριών καλύπτεται από χορηγίες που συγκεντρώνει στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων.
 • H ThessPropolis από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού παράγει βάμμα πρόπολης, παστίλιες και αντιβηχικό σιρόπι, χωρίς συντηρητικά, που θωρακίζουν τον οργανισμό με φυσικό τρόπο και η συσκευασία τους είναι ανακυκλώσιμη με τις οδηγίες χρήσεως σε μορφή QR.
 • H WasteFree από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα ανακύπτοντα από την παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς απόβλητα, με την χρήση της μεθόδου της ηλεκτροκροκίδωσης και αποτελεί μια σύγχρονη επιχειρηματική πρόταση, με προοπτικές εδραίωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 • Η Wormsy από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας παράγει ειδικούς κάδους συλλογής οργανικών αποβλήτων που διευκολύνει την διαδικασία της κομποστοποίησης, διαθέτοντας 5 ειδικούς αισθητήρες που συλλέγουν επιστημονικά δεδομένα του περιβάλλοντος του κάδου, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιτυχή δημιουργία του κομπόστ.Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.