Αδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση στους ΟΤΑ για την εκκαθάριση των δηλώσεων

Φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων για ακόμη serrespost Αδήλωτα τετραγωνικά πρώτης κατοικίας Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που από τις 3 Μαρτίου 2021 προβαίνει σε αγοραπωλησία ακινήτου εντός αντικειμενικού συστήματος
- Διαφήμιση -

Νέα παράταση έως το τέλος Ιουνίου δίνεται στους δήμους για να προχωρήσουν στην εκκαθάριση των δηλώσεων αλλά και τον υπολογισμό των φόρων, τελών και εισφορών σε όσους «αποκάλυψαν» τα αδήλωτα τετραγωνικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε δοθεί παράταση στην προθεσμία εκκαθάρισης των δεδομένων από τους ΟΤΑ έως και σήμερα, 31 Μαρτίου. Ωστόσο με ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες τα ξημερώματα στη Βουλή, δίνεται νέα προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου.

Στους δήμους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης των δηλώσεων που είχαν γίνει στους ΟΤΑ στο πλαίσιο ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων τετραγωνικών.

- Διαφήμιση -

Με την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης των στοιχείων, τα δεδομένα θα αποσταλούν στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να γίνει η αναπροσαρμογή των χρεώσεων σε δημοτικούς φόρους και τέλη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος εκατομμυρίων δημοτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

Όπως προβλέπεται, τα ποσά των επιπλέον δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών που θα προκύψουν, θα εξοφληθούν, απαλλαγμένα πλήρως από προσαυξήσεις και πρόστιμα, σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης, με εξαίρεση την τελευταία, ανέρχεται στα 10 ευρώ για τα φυσικά…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.