Πολλά τα εμπόδια για την Κάρτα Αγρότη, βουνό τα προβλήματα

103
Κάρτα αγρότη Αναπτυξιακός Νόμος 31 Μαρτίου
- Διαφήμιση -

Μπροστά σε νέα αδιέξοδα βρίσκονται αυτές τις μέρες χιλιάδες αγρότες, με τον καιρό να πληγώνει σε πολύ μεγάλη έκταση τα οπωροφόρα και τις δενδρώδεις γενικά καλλιέργειες και το δίκτυο του ΟΣΔΕ να υπονομεύει συστηματικά κάθε δραστηριότητα που έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση των αγροτών και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Η νέα δικαστική εμπλοκή στο έργο ανάθεσης του ΟΣΔΕ για την τρέχουσα χρονιά και η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021) απομακρύνει περαιτέρω τη δυνατότητα των αγροτών να ενεργοποιήσουν χωρίς εκπτώσεις την Κάρτα του Αγρότη, όπως και τους αλληλόχρεους λογαριασμούς που διατηρούν στις τράπεζες. Οι «παρακάμψεις» του ζητήματος για τις οποίες γίνεται λόγος από την πλευρά των τραπεζών (Πειραιώς, Eurobank κ.α.) δεν φαίνεται να λύνουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα, καθώς δεν ισχύει για όλες τις τράπεζες, ενώ και εκεί όπου ισχύει, τα πιστωτικά όρια δεν είναι ποτέ ίδια με αυτά που προβλέπονται υπό ομαλές συνθήκες και με βάση την πραγματική δραστηριότητα των αγροτών.

- Διαφήμιση -

Πίσω οι δηλώσεις αγροτών λόγω καινούργιας ανατροπής στην υπόθεση ΟΣΔΕ
Άλλωστε, οι ιδιόρρυθμες συνθήκες στις οποίες κινείται η χώρα λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις ειδικότερες προτεραιότητες που θέτουν αυτό τον καιρό οι εμπορικές τράπεζες και έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα επιχειρήσεων σε άλλους κλάδους της οικονομίας με μεγαλύτερα ενδεχομένως προβλήματα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στα δίκτυα των καταστημάτων των τραπεζών για μεγαλύτερη φροντίδα, πέραν του θεσμικού πλαισίου, έναντι των αγροτών…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.