Βοηθάει το περπάτημα στην απώλεια βάρους;

περπάτημα
- Διαφήμιση -

Με κλειστά τα γυμναστήρια και το lockdown να μας κάνει να θέλουμε να βγούμε από το σπίτι για οποιοδήποτε λόγο, το περπάτημα γίνεται επιτακτική ανάγκη. Μπορεί, όμως, να συμβάλλει πραγματικά στην απώλεια βάρους;

Με τα νέα δεδομένα και τον περιορισμό μέσα στον οποίο ζούμε τον τελευταίο καιρό οι επιλογές μας σε σχέση με την άθληση είναι αρκετά περιορισμένες. Ωστόσο καθώς για τους περισσότερους από εμάς υπάρχει πλέον λίγος διαθέσιμος χρόνος παραπάνω, επιλέγουμε το περπάτημα ως σωματική άσκηση. Βοηθάει τελικά όμως το περπάτημα στη διαδικασία μείωσης βάρους; Η απάντηση είναι ναι, φυσικά και βοηθάει αρκεί να γίνεται με τον σωστό τρόπο.

- Διαφήμιση -

Το περπάτημα και ειδικά το γρήγορο περπάτημα όπως και το τρέξιμο και η κολύμβηση ανήκουν στην αερόβια άσκηση. Το σώμα μας χρειάζεται κίνηση μέσα στην ημέρα έτσι ώστε να νιώθουμε υγεία και ευεξία. Ταυτόχρονα η αερόβια άσκηση επιφέρει και πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, όπως είναι η σωστή καρδιοαναπνευστική λειτουργία, ενώ τονώνει τη διάθεση αλλά και την αυτοπεποίθησή μας, ανεβάζει τα επίπεδα αντοχής μας και βοηθάει στην καύση του σωματικού λίπους. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, χρειαζόμαστε 150 λεπτά ήπιας έντασης άσκηση μέσα στην εβδομάδα.

Το περπάτημα λοιπόν φαίνεται να μπορεί να μας αποδώσει όλα τα παραπάνω οφέλη, αρκεί να πραγματοποιείται με διαφορετική ένταση. Καλό είναι λοιπόν το περπάτημά μας να μην είναι μόνο χαλαρό και μονότονο, αλλά σταδιακά να γίνεται πιο έντονο και πιο γρήγορο. Το γρήγορο περπάτημα ορίζεται περίπου στα 100-120 βήματα το λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε μεγαλύτερη καύση λίπους ενώ δίνουμε και έναυσμα στον μεταβολισμό μας να δουλέψει πιο γρήγορα.

Επιπλέον καλό είναι την ώρα που περπατάμε να κουνάμε και τα χέρια με αντίθετη φορά από τα πόδια μας. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιούμε και τους μύες των χεριών με αποτέλεσμα να δουλεύει όλο το σώμα και τελικά να μπορούμε να ανεβάσουμε πιο εύκολα την ένταση και να καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια.

Τέλος, καλό είναι να αλλάζουμε συχνά τη διαδρομή την οποία ακολουθούμε όταν περπατάμε. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε να επιλέξουμε μια πιο ανηφορική διαδρομή ή πιο δύσβατη σε χώμα ή σε τσιμέντο ή σε γρασίδι. Με τον τρόπο αυτό το σώμα μας θα εξασκείται συνεχώς και δε θα συνηθίσει σε συγκεκριμένο ρυθμό με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια και να καίμε περισσότερες θερμίδες.

Συμπερασματικά, λοιπόν, το περπάτημα μπορεί να γίνει σύμμαχος σε μια διαδικασία μείωσης και φυσικά και διατήρησης βάρους. Λίγα λεπτά καθημερινά μπορούν να μας χαρίσουν υγεία, ευεξία, ζωντάνια και να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.