Φωτεινή Αραμπατζή: «Σήμερα η καρδιά μας γεμίζει εθνική υπερηφάνεια»

200 χρόνια
- Διαφήμιση -

Για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε δήλωσή της ανέφερε:

«Σήμερα η καρδιά μας γεμίζει εθνική υπερηφάνεια, εδώ στη σερραϊκή γη του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Εμμανουήλ Παπά, καθώς γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τιμούμε τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας.

- Διαφήμιση -

Γιορτάζει η Ελλάδα μας, η Πατρίδα μας, όλοι οι Έλληνες απανταχού της Οικουμένης αλλά και όλη η Οικουμένη που τιμά και κλίνει ευλαβικά το γόνυ στη χώρα, που γέννησε τη δημοκρατία, στη χώρα, που πάλεψε για την Ελευθερία! Υποκλίνεται στο ασίγαστο ελληνικό φρόνημα, που “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία” αγωνίστηκε αποτινάζοντας τον τουρκικό ζυγό. Αισθανόμαστε περήφανοι για όσα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και για όλα όσα πετύχαμε από τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους έως σήμερα!

Η σημερινή, όμως, υπέρλαμπρη επέτειος των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, μας δίνει ένα ηχηρό μήνυμα: ότι μόνο η ενότητα οδηγεί στην εθνική ισχύ. Άλλωστε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός το έχει πει με τον πιο εύληπτο τρόπο: “Μην ειπούν στο στοχασμό τους, τα ξένα έθνη αληθινά: Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά”. Γι’ αυτό, λοιπόν, με ενότητα οικοδομούμε τη νέα Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις και κατακτά μόνο μεγάλες νίκες.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και πάντα ελεύθεροι!»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.