Πρωτοτυπεί και εντυπωσιάζει ο Δ.Σιντικής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Δήμος Σιντικής
dav
- Διαφήμιση -

Με έναν όμορφο και ιδιαίτερα καλαίσθητο τρόπο, σεβόμενος πάντα την ιστορία, ο Δήμος Σιντικής θέλησε να δώσει μια άλλη όψη στην πόλη του Σιδηροκάστρου, κοσμώντας την πλατεία και το Δημαρχείο με πρωτότυπες και αυθεντικές αναπαραστάσεις ηρώων και γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης, ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου και στα πλαίσια των δράσεων των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21΄.

Σε αυτή την ιδιαίτερη κίνηση και προσπάθεια αρωγός και συνεργάτης του Δήμου Σιντικής στάθηκε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου, ο Πάτερ Παύλος Παπαδόπουλος, της ενορίας της Αγίας Παρασκευής, του οποίου το υλικό και οι εξαιρετικές αναπαραστάσεις της εποχής χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό, ώστε να κοσμήσουν κεντρικά σημεία, δίνοντας μια άλλη όψη στην πόλη του Σιδηροκάστρου.

- Διαφήμιση -

Στο θεματικό πάρκο που δημιουργήθηκε στην πλατεία ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα για τις επόμενες 20 ημέρες, να περιηγηθεί ανάμεσα σε σημαντικές φυσιογνωμίες και επιφανείς ήρωες της εποχής, αποτυπωμένες σε τρισδιάστατη μορφή, αντλώντας πληροφορίες και στοιχεία για τις μάχες και τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κίνηση που λαμβάνει χώρα στην έδρα του Δήμου Σιντικής, καλώντας τους δημότες να την επισκεφθούν και να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και στα βάθη της ιστορίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.