Νέα ταξιδιωτική έρευνα: πώς θέλουμε να ταξιδέψουμε μέσα στο 2021;

ταξιδέψουμε
- Διαφήμιση -

Τα πλάνα είναι πολλά και το τι μέλλει γενέσθαι ακόμη όχι και τόσο ξεκάθαρο. Τι σχεδιάζει, όμως, ο κόσμος σύμφωνα με πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα για τα επόμενα ταξίδια του;

Ο κόσμος σίγουρα θέλει να ταξιδέψει ξανά και η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού κάνει ήδη σχέδια για το 2021, μετά και την ανάσα που φέρνει τον εμβόλιο. Η ITB Berlin και το ινστιτούτο ερευνών Statista διεξήγαγαν μια διαδικτυακή έρευνα για την ταξιδιωτική συμπεριφορά στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα και ιδού τα αποτελέσματα.

- Διαφήμιση -

Ο κόσμος θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα για ταξίδια μέσα στο 2021, με τα ευρήματα να αντανακλούν μια θετική διάθεση. Πιο συγκεκριμένα, το 70% των ερωτηθέντων σε Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα σκέφτεται να κάνει ιδιωτικά ταξίδια φέτος, με το 37% των Γερμανών, το 42% των Αμερικανών και το 66% των Κινέζων να σχεδιάζει ένα ή περισσότερα ταξίδια. Περίπου το 25% των Γερμανών και το 35% των Κινέζων, μάλιστα, θεωρεί ότι θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα τους επόμενους 12 μήνες.

Η προσωπική ασφάλεια παραμένει άκρως σημαντική, με την υγεία να είναι πιο σημαντική από τις ταξιδιωτικές επιλογές. Όσοι δεν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος, είναι ξεκάθαρα λόγω της πανδημίας και της ανασφάλειας που αυτή προκαλεί. Ωστόσο, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αναγνωρίζουν ότι η προσωπική ασφάλεια είναι πιο σημαντική από τις ταξιδιωτικές επιλογές. Το 50% των Γερανών, το 34% των Αμερικανών και το 56% των Κινέζων δηλώνουν ότι δεν νιώθουν πολύ άνετα με το ταξίδι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι διακοπές στην παραλία παραμένουν δημοφιλείς σε όλες τις χώρες, με το 34% των Γερμανών, το 36% των Αμερικανών και το 42% των Κινέζων να τις λαμβάνουν υπ’ όψιν. Από την άλλη, το συναίσθημα κερδίζει, αφού το 37% των Γερμανών και το 42% των Αμερικανών αναφέρει ότι η οικογένεια και οι φίλοι είναι πιο σημαντικοί. Το 49% των Κινέζων, ωστόσο, προτιμά τα city breaks.

Όσον αφορά τη διαμονή, τα ξενοδοχεία είναι στην κορυφή των προτιμήσεων, με το 86% των Κινέζων να τα προτιμούν. Οι Αμερικανοί τα προτιμούν στο 56%, ενώ οι Γερμανοί σε μικρότερο ποσοστό που φτάνει το 42%. Στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, το 1/3 των ταξιδιωτών σκοπεύει να μείνει σε οικογένεια ή φίλους στο επόμενο ταξίδι.

Σχετικά με τα ταξίδια μακροπρόθεσμα, το 35% των Γερμανών, το 38% των Αμερικανών και το 50% των Κινέζων αναφέρει ότι η ταξιδιωτική συμπεριφορά τους θα αλλάξει. Το περιβάλλον (47% στην Κίνα) και η πανδημία (83% στη Γερμανία και στην Κίνα και 64% στις ΗΠΑ) είναι οι πρωταρχικοί λόγοι ενώ ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούν ότι θα αλλάξει η ταξιδιωτική συμπεριφορά, το 76% των Γερμανών, το 77% των Αμερικανών και το 88% των Κινέζων αναφέρει ότι θα κάνει περισσότερες διακοπές στη χώρα του, με τα ταξίδια στο εξωτερικό να αφορούν για το 2021 μικρότερα ποσοστά. Οι Γερμανοί, ωστόσο, σε ποσοστό 61% δηλώνουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Η γεωγραφική θέση της χώρας τους, βέβαια, ίσως παίζει ρόλο σε αυτό.

Τέλος, η πρόθεση για επαγγελματικά ταξίδια είναι μικρότερη για το 2021 (Γερμανοί 27%, Αμερικάνοι 34% και Κινέζοι 51%), ενώ μεγαλώνει η διάθεση για δραστηριότητες στην ύπαιθρο, με το 61% των Γερμανών, το 68% των Αμερικανών και το… 91% των Κινέζων να συμφωνούν στο ότι θα κάνουν περισσότερα ταξίδια στη φύση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.