Λευτέρης Αβραμάκης: «Να ανακηρυχθεί το 2022 έτος Προσφυγικής Μνήμης»

301
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης στην ερώτηση που έκανε στη Βουλή αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΕΚΑΒ του Νομού Σερρών . Και στην άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα στο Ροδολίβος 
- Διαφήμιση -

Την ανακήρυξη του 2022 σε έτος Προσφυγικής Μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή  34 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και καθόρισε την πορεία του ελληνισμού. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για να αναδείξει τόσο τα δεινά που υπέστησαν από τον ξεριζωμό οι Έλληνες όσο και την πολύτιμη προσφορά των προσφύγων στην πορεία του σύγχρονου ελληνισμού.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Το 1922 χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης έχασαν τη ζωή τους, ξεριζώθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, έχασαν τις περιουσίες τους. Ο Νομός Σερρών υποδέχτηκε χιλιάδες Πόντιους, Θρακιώτες και Μικρασιάτες και πολλά χωριά δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός όπως αποκαλύπτει ακόμα και η ονομασία τους. Η σερραϊκή κοινωνία υπήρξε πολυπολιτισμική και ακόμα και σήμερα οι απόγονοι εκείνων των προσφύγων εξακολουθούν να εμπλουτίζουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις που έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες όλων μας. Το έτος 2022, πρέπει να αφιερωθεί στους Πόντιους, τους Θρακιώτες και τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις Μνήμης σε όλη τη χώρα και ιδίως σε εκείνες τις περιοχές που υποδέχτηκαν χιλιάδες πρόσφυγες, αναδιοργανώθηκαν και ανασυγκροτήθηκαν μέσα από την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των προσφυγικών πληθυσμών, όπως είναι και ο Νομός Σερρών. Ταυτόχρονα, όλοι οι Δήμοι των Σερρών οφείλουν να οργανώσουν εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τους Έλληνες που πλούτισαν τον τόπο μας ερχόμενοι από τον Πόντο, τις ακτές της Ιωνίας και τη Θράκη.»

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.