Δήμος Βισαλτίας: “Οι δημότες της Βισαλτίας και νου και γνώση έχουν”

Αθανάσιος Μασλαρινός Εκδήλωση για το έργο της Δημοτική Αρχής Ο Δήμαρχος Βισαλτίας στο συνέδριο serrespost.gr ορκομωσία ΔΕΥΑΒ παιδικές συγχαρητήριο μήνυμα Βισαλτίας
- Διαφήμιση -

Μεγάλο μέρος της Αντιπολίτευσης αποδεικνύει, συνεχώς, ότι η άγνοιά της και η έφεση στη διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν έχουν όριο. Συνεχίζει να εφαρμόζει μία πάγια τακτική κωλυσιεργίας αδιαφορώντας για τις καταστροφικές της συνέπειες στον ίδιο τον δημότη. Τα πάντα όμως έχουν ένα όριο! Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του! Η αντιπολίτευση παραποιεί σκόπιμα τις ενέργειες και τα έργα της Δημοτικής Αρχής! Καιρός να σταματήσουν! Οι δημότες της Βισαλτίας και νου και γνώση έχουνε, ας μην τους υποτιμάνε!

Να θυμίσουμε σε αυτούς που έχουν κοντή μνήμη και συνεχίζουν την διασπορά ψευδών ειδήσεων, ότι ένα έργο δεν φτάνει απλά να προταθεί από μία δημοτική αρχή αλλά να έχει φροντίσει η πρόταση αυτή να είναι ολοκληρωμένη για να προχωρήσει το έργο!
Ξεκινώντας από τους Βυθιζόμενους Κάδους, έργο το οποίο κάποιοι το παρουσιάζουν ως αποκλειστικό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, να ενημερώσουμε του δημότες ότι το Δ.Σ. της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής κατέθεσε την πρόταση στο Πράσινο Ταμείο, όμως η πρόταση της ήταν ελλιπής, καθώς δεν συμπεριελάμβανε σημαντικά και απαραίτητα έγγραφα που προϋπόθεταν την ένταξη του έργου. Αποτέλεσμα: δεν προχώρησε η ένταξη της πρότασης για τους βυθιζόμενους κάδους στο Πράσινο Ταμείο!

- Διαφήμιση -

Με σωστή προετοιμασία, και ως όφειλε η νυν Δημοτική Αρχή συγκέντρωσε τα προαπαιτούμενα έγγραφα και κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση τον δεύτερο μόλις μήνα που ανέλαβε καθήκοντα (10/2019), με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου (06/11/2019).
Πριν ξεκινήσει όμως η δημοπράτηση, οι τρεις επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., κα Πλιάκου, κα Ρακιτζή και κ. Δουβίτσας ψήφισαν αδικαιολόγητα την μείωση του προϋπολογισμού του έργου παραβιάζοντας τους όρους χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο. Η νυν Δημοτική Αρχή, παρά την πάγια τακτική κωλυσιεργίας της αντιπολίτευσης, πέτυχε να αποκαταστήσει τον προϋπολογισμό του έργου και οι δημότες να απολαμβάνουν από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021 τη λειτουργία του συστήματος των βυθιζόμενων κάδων με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας των απορριμμάτων και η ασφαλής αποθήκευσή τους χωρίς προβλήματα οσμών.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το ιστορικό του έργου των βυθιζόμενων κάδων:
1. Στις 21-02-2019 συντάχθηκαν και υπογράφηκαν οι Τεχνικές Προδιαγραφές των Βυθιζόμενων Κάδων από το Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου.
2. Στις 27-02-2019 με την 49/2019 απόφαση το ΔΣ του Δήμου αποφάσισε για την υποβολή της πρότασης.
3. Η πρόταση κατατέθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου στις 06/05/2019.
4. Η πρόταση αυτή ήταν ελλιπής (δεν είχε ολοκληρωθεί), καθότι δεν συμπεριλάμβανε τα απαραίτητα τοπογραφικά σχέδια και δεν είχε την σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, στοιχεία προαπαιτούμενα από την πρόσκληση για την ένταξη του έργου.
5. Τα παραπάνω προαπαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία στάλθηκαν στις 31/10/2019.
6. Στις 06/11/2019 το έργο εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2019», το οποίο χρηματοδοτεί το 70% του έργου, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης ενώ το υπόλοιπο 30% δεσμεύεται να το καλύψει ο Δήμος βάσει τόσο της απόφασης υποβολής της πρότασης (49/2019), όσο και της μεταγενέστερης (στις 02-12-2019) απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί αποδοχής των όρων της χρηματοδότησης (294/2019).
7. Παρόλα αυτά, λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη δημοπράτηση του έργου, στις 10-04-2020 εγκρίνεται η πρόταση των επικεφαλής των παρατάξεων «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ» Πλιάκου Ε., «ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΤΟΠΟΣ» Ρακιτζή Τ., και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ» Δουβίτσας Α. για την 1η Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2020, στην οποία μειώνουν τον προϋπολογισμό του έργου αδικαιολόγητα κατά 2.626,93 ευρώ καθιστώντας αδύνατη τη δημοπρασία του και παραβιάζοντας τους όρους της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.
8. Τον Ιούλιο του 2020, αποκαθίσταται ο προϋπολογισμός του έργου μετά από τις απαραίτητες αποφάσεις του ΔΣ για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
9. Συνεχίζονται οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου και στις 21/09/2020 ξεκινάει ο Διεθνής Διαγωνισμός για τον επιλογή αναδόχου.
10. Στις 30/12/2020 επικυρώνεται το τελευταίο πρακτικό του Διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και δίνεται η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
11. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 12/01/2021.
12. Οι εργασίες τοποθέτησης των βυθιζόμενων συστημάτων ξεκίνησαν στις 28/01/2021 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.