Πακέτο μέτρων 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων τον Απρίλιο

107
Πακέτο μέτρων Κοινωνικό Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 Μειωμένα ενοίκια Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Μέρισμα Ρύθμιση Οφειλές Δημόσιο 120 δόσεις
- Διαφήμιση -

Τον Απρίλιο αναμένεται να «ανοίξει η αυλαία» για ένα ακόμα πακέτο μέτρων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων. Παρεμβάσεις οι οποίες σχεδιάζεται να λειτουργήσουν ως «ασπίδα» στις απώλειες που υφίστανται οι επιχειρήσεις λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων με άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία τους.

Το επόμενο 10ημέρο εκτιμάται από το οικονομικό επιτελείο ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την αρμόδια διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω από τις λεπτομέρειες του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

- Διαφήμιση -

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα μετρά μόνο τη μείωση του τζίρου, η οποία με βάση το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων, θα πρέπει να είναι υψηλότερη από 30%, αλλά και το κατά πόσο ζημιώθηκαν οι εταιρίες. Η πρόταση της Αθήνας είναι η κάλυψη να αφορά δαπάνες τύπου ΔΕΚΟ. Παράλληλα, βασικός στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τις επόμενες ημέρες, μέσα στο Μάρτιο, αναμένονται και οι ανακοινώσεις για ένα ακόμα πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Απρίλιο. Πρόκειται για το «Γέφυρα 2», το οποίο αφορά την επιδότηση δόσης επιχειρηματικών δανείων, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη μικρών επιχειρήσεων αλλά…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.