Κομισιόν: Περιθώριο δύο μηνών για να «κλειδώσει ο οδικός χάρτης» των μέτρων στήριξης

103
Κομισιόν
- Διαφήμιση -

Η Κομισιόν έδωσε χθες το πλαίσιο και τώρα η Ελλάδα όπως και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη «πιάνουν δουλειά» για τη κατάρτιση του πολυετούς Προϋπολογισμού (Πρόγραμμα Σταθερότητας) που θα καθορίσει τα περιθώρια παροχών τόσο για φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι ένα μέρος της «εικόνας» : η δημοσιονομική ευελιξία θα συνεχιστεί και το 2022. Ωστόσο η οριστική απόφαση αναμένεται το Μάιο με βάση και τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν. Και τότε θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο κινήσεων των κρατών-μελών. Επίσης, η Επιτροπή ξεκαθάρισε πως τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. Όμως σταδιακά οι παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν πιο στοχευμένες και οι εθνικές πολιτικές να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας κάθε κράτους-μέλους.

- Διαφήμιση -

Το επόμενο βήμα θα γίνει από τα υπουργεία Οικονομικών. Η συνολική οικονομική κατάσταση κάθε χώρας-μέλους, ο βαθμός αβεβαιότητας και η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών αποτελούν τις βασικές γραμμές για τη σύνταξη των Προγραμμάτων Σταθερότητας και την κατάθεση τους…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.