Η κατώτατη έκταση για ένταξη στο καινούριο μέτρο των Νέων Αγροτών

188
κατώτατη έκταση de minimis λαϊκών Νέων Αγροτών
- Διαφήμιση -

Κάτι παραπάνω από 47 στρέμματα επιτραπέζιας ελιάς, 429 στρέμματα σκληρού σίτου ή 150 θηλυκά πρόβατα διαμορφώνουν το κατώτατο μέγεθος εκμετάλλευσης στις συγκεκριμένες κατηγορίες που πρέπει να δηλώσει κανείς, προκειμένου να ενταχθεί στο καινούριο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το κείμενο της πρόσκλησης που βρίσκεται σε διαβούλευση ως τις 15 Μαρτίου.

Εκμεταλλεύσεις με τυπική απόδοση άνω των 14.000 ευρώ και έως 100.000 ευρώ, χρειάζεται να εμφανίζουν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στο μέτρο των Νέων Αγροτών 6.1. Σημειώνεται πως ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2021. Συνεπώς, η αίτηση στήριξης συντάσσεται µε βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) που υποβάλλεται το 2021.

- Διαφήμιση -

Ως γνωστόν, το κατώφλι ένταξης σχεδόν διπλασιάζεται από τα 8.000 που ήταν στην προηγούμενη προκήρυξη, με το ζήτημα αυτό σχεδόν να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της διαβούλευσης. Επιπλέον στις δεσμεύσεις του νέου προγράμματος κατά το έτος της ολοκλήρωσης, οι δικαιούχοι δεσμεύονται να αυξήσουν την τυπική απόδοση της εκμετάλλευσής τους τουλάχιστον στα 18.000 ευρώ.

Το προς διαβούλευση κείμενο της προκήρυξης είναι διαθέσιμο εδώ
Τα 8.000 και 14.000 ευρώ τυπική απόδοση µεταφράζονται µε βάση τις κύριες καλλιεργητικές επιλογές και επιλογές εκτροφών των παραγωγών…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.