Με τον Πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. συναντήθηκε η ΥφΑΑΤ, Φ.Αραμπατζή

Αραμπατζή
- Διαφήμιση -

Η προοπτική συνεργειών μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος απασχόλησε τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας (01/03/2021) η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή με τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Αθανάσιο Καΐση, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στη Θέρμη.

Στόχος, όπως ανέφερε η Σερραία Υφυπουργός, η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που θα προωθούν την Καινοτομία, μέσα από τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την τοπική αγροτική οικονομία.

- Διαφήμιση -

Μάλιστα, η κ. Αραμπατζή αναλύοντας τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Σερρών στον Αγροτοκτηνοτροφικό Τομέα έθεσε στο τραπέζι την προοπτική υλοποίησης, στη σερραϊκή Πανεπιστημιούπολη, ενός Μεταπτυχιακού Προγράμματος με αντικείμενο την Ψηφιακή Γεωργία και Καινοτομία, αξιοποιώντας τη χρήση νέων τεχνολογιών στο ευρύ πεδίο που διαθέτουν οι Σέρρες.

«Η σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την σερραϊκή κοινωνία και την κατεξοχήν αγροτική οικονομία του Νομού είναι ένας στρατηγικός στόχος, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του οποίου μπορούν να θέσουν σε νέες βάσεις την αγροτική και μεταποιητική δραστηριότητα» τόνισε η Υφυπουργός, υπογραμμίζοντας τον αποφασιστικό ρόλο της ευφυούς γεωργίας στη Νέα Προγραμματική Περίοδο και στην εξοικονόμηση του κόστους παραγωγής.

Τόσο ο Πρύτανης όσο και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, που ήταν παρών στη συνάντηση, εξέφρασαν τη βούληση να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ αμφότεροι εξήραν τη συμβολή του σερραϊκού Ιδρύματος στη συγκρότηση του νέου ΔΙΠΑΕ., που προέκυψε από τη συγχώνευση και αναγνώρισαν ότι στις Σέρρες, με δεδομένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον Τομέα της Γεωργίας, μπορεί να επιτευχθεί η ζητούμενη διασύνδεση της εκπαιδευτικής – ερευνητική διαδικασίας με τον παραγωγικό ιστό.

Τη συζήτηση απασχόλησε επίσης η απουσία εκπροσώπησης του σερραϊκού campus στη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ, καθώς η συμμετοχή μέλους ή μελών ΔΕΠ κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Η Σερραία Υφυπουργός, δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Αραμπατζή τόνισε, τέλος, την ανάγκη ενδυνάμωσης των σερραϊκών Σχολών και Τμημάτων, που ξεχώριζαν πάντα για το ακαδημαϊκό τους επίπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίδραση της Πανεπιστημιούπολης στην τοπική κοινωνία αλλά και στην τοπική οικονομία. Ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε η επικοινωνία τους να είναι διαρκής, για την πορεία των θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.