Βασίλης Τερζής: «Τι 40, τι 60, τι 80 !!!»

371
Τερζής Προσλήψεις Covid Μέτρα Βασίλης Τερζής προϋπολογισμού Δημοτικό Δήμος Συμβούλιο
- Διαφήμιση -

Βασίλης Τερζής ηΒασίλης Τερζής
Δημοτικός Σύμβουλος

«Τι 40, τι 60, τι 80 !!!»

- Διαφήμιση -

Στο παραπέντε και πριν εκπνεύσει η προθεσμία τέλεσης Δημοτικού Συμβουλίου, ο κώδικας και ο κανονισμός ορίζει υποχρεωτικά ένα το μήνα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.
Στο ξεκίνημα και στις καθιερωμένες ανακοινώσεις ο Πρόεδρος μας εξήγησε πως η επιλογή της Παρασκευής δεν αποτελεί μια αλλαγή σε ότι έχουμε παγίως αποφασισμένο, ότι οι συνεδριάσεις γίνονται συνήθως Τετάρτη, αλλά οφείλεται στο γεγονός πως έγινε μια προσπάθεια να συζητηθεί η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Στη συνέχεια είχαμε την εκ νέου δέσμευση του κ. Δημάρχου πως την ερχόμενη Τετάρτη, το αργότερο έως την Πέμπτη, θα τεθεί υπ’ όψη των αρχηγών των παρατάξεων το σχέδιο του Προϋπολογισμού προκειμένου να γίνουν οι παρατηρήσεις και να δοθεί το στίγμα της αντιπολίτευσης ώστε να συμπεριληφθούν στην ολοκληρωμένη πρόταση που θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή τη μεθεπόμενη εβδομάδα και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγχαρητήρια, ως εδώ για άλλη μια φορά όλα πολύ ωραία και όμορφα ακούγονται, υπάρχει όμως μια απλή και εύλογη ερώτηση. Ποιος ο λόγος της αναβολής όλων αυτών τον διαδικασιών; Η υπηρεσιακή καθυστέρηση της κατάθεσης των οικονομικών στοιχείων προς τη Δημοτική Αρχή; Εξήγηση δε δόθηκε.

Στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Δήμαρχος τόνισε πολλές φορές πως σε σαράντα ημέρες από τότε θα είχε ήδη σταλεί το προσχέδιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, θα είχε ήδη επιστραφεί με τις προτάσεις των παρατάξεων και θα είχε ήδη κατατεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση προς συζήτηση και ψήφιση στο Δ.Σ.
Την ίδια ημέρα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε πως το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στο Δ.Σ η Υποχρεωτική Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Άλλωστε ο Νόμος και οι διατάξεις καθορίζουν ως καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου.
Όσο καθυστερούν όλα αυτά, «…μια σπουδαία πολιτική πράξη που καταδεικνύει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το πως προτίθεται να ασκήσει τη διοίκηση την επόμενη χρονιά», αυτολεξεί στις 28 Δεκεμβρίου η αναφορά του Αντιδημάρχου Οικονομικών, καθυστερεί και η εκτέλεση του Πραγματικού Προϋπολογισμού, ομοίως και το αντίστοιχο Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ο.Π.Δ. (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης), είναι όμως και θέμα Αξιοπιστίας.

Επικοινωνιακά, τηλεοπτικά, με υποσχέσεις, όμορφα λόγια μα και καθυστερήσεις για άλλη μια φορά τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα…
Και μην αναφερθεί πάλι ο Covid, το λογιστήριο και το προσωπικό του Δήμου που λειτουργεί με το ένα τρίτο του δυναμικού, διότι όταν δίνονταν η χρονική δέσμευση για τα ανωτέρω, διανύαμε ήδη δέκα μήνες καραντίνας και πλέον όλοι γνωρίζαμε τις συνθήκες, τους όρους, τις ανάγκες και τις δυνατότητες.
Υπομονή, τι 40, τι 60, τι 80… επειδή όμως οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται και καταγράφονται, τα λόγια μένουν.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.