Λ.Αβραμάκης: Κίνδυνοι για διασπορά της πανδημίας από την δια ζώσης λειτουργία των Εσπερινών Λυκείων

151
Εσπερινών Σχολείων
- Διαφήμιση -

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης παρατίθεται η Ερώτηση που συνυπογράφουν και άλλοι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης, με θέμα τη λειτουργία των Εσπερινών Σχολείων εν μέσω πανδημίας:

Στη Βουλή φέρνει ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, τους κινδύνους που υπάρχουν για διασπορά της πανδημίας από την δια ζώσης λειτουργία των Εσπερινών Λυκείων. Με ερώτησή του, που συνυπογράφουν 23 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λευτέρης Αβραμάκης τονίζει ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να έχουν προβλέψει τη λειτουργία των Εσπερινών Λυκείων μέσω τηλεκπαίδευσης, δεδομένου ότι σε αυτά συνωστίζονται μαθητές κατά κύριο λόγο ενήλικες, εργαζόμενοι σε διάφορους εργασιακούς χώρους, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για ανεξέλεγκτη διασπορά του COVID19 σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής επικαλούμενος επιστολή μαθητών και γονέων του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών, τονίζει ότι οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενήλικες, συνωστίζονται στις τυπικές σχολικές αίθουσες με μικρή αναλογία τετραγωνικών ανά ενήλικα. Ταυτόχρονα, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου, δεν επιτρέπουν ιδίως τις βραδινές ώρες τον σωστό εξαερισμό των αιθουσών και καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίηση μαθημάτων με ανοιχτά παράθυρα λόγω του ψύχους.

Η περίπτωση των Εσπερινών Λυκείων θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, δεδομένου ότι οι μαθητές προέρχονται από διάφορες περιοχές, κινούνται καθημερινά σε ακόμα μεγαλύτερες γεωγραφικά περιοχές για επαγγελματικούς λόγους, κινούνται ακόμα και εκτός των ορίων της κάθε περιφερειακής ενότητας, με αποτέλεσμα τελικά, σε περίπτωση θετικού κρούσματος να είναι πρακτικά αδύνατη ή εξαιρετικά δύσκολη η ιχνηλάτηση. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Βουλευτές αναφέρουν την περίπτωση του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών, του οποίου οι μαθητές προέρχονται από πολλά χωριά της ΠΕ Σερρών, κινούνται καθημερινά σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή για επαγγελματικούς λόγους, ενώ πολλοί από αυτούς μετακινούνται καθημερινά από και προς τη Θεσσαλονίκη για να εργαστούν.

Οι Βουλευτές μάλιστα καταγγέλλουν την κυβέρνηση διότι δεν προέβλεψε τη μείωση των μαθητών ανά τάξη ούτε για τα Εσπερινά Λύκεια, όπου υπάρχει η δυνατότητα χρήσης περισσότερων αιθουσών και το μόνο που θα χρειαζόταν είναι η πρόσληψη περισσότερων καθηγητών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.