Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

111
ΟΠΕΚΕΠΕ
- Διαφήμιση -

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου υπέβαλε χθες (26/2) την παραίτησή του ο προσωρινός πρόεδρος του Οργανισμού, Φάνης Παππάς, ο οποίος είχε ταχθεί εξ αρχής με τη γνωστή «συντεχνία του ΟΣΔΕ» και τα συμφέροντα που αυτή εξέφραζε εδώ και χρόνια σε βάρος των αγροτών και της κοινωνίας.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παππά να συντάσσεται με την πλευρά του τεχνικού συμβούλου που ήθελε την ακύρωση του διαγωνισμού για την υποστήριξη της μηχανογραφικής βάσης του ΟΣΔΕ, υποστηρίζοντας παράλληλα τη λύση της προσωρινής αλλά απευθείας ανάθεσης για 6 μήνες ή για έναν χρόνο του εν λόγω έργου στην εταιρεία που εξασφάλιζε μονοπωλειακά τα τελευταία 15 χρόνια αυτό τη διαχείριση της μηχανογραφικής βάσης.

- Διαφήμιση -

Η παραίτηση στην οποία υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων πλέον ο Παππάς, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την αποκατάσταση της τάξης στον Οργανισμό και την ανάκτηση του ΟΣΔΕ από την υπεύθυνη αρχή ελέγχου των πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει βρεθεί πιστοποιημένη λύση για την περαιτέρω τεχνική κάλυψη του ΟΠΕΚΕΠΕ, πράγμα που σημαίνει ότι θα τρέξουν πολύ νωρίτερα οι πληρωμές των συνδεδεμένων και λοιπών ενισχύσεων.

Λύση αναμένεται να βρεθεί και σε ότι αφορά την εξέλιξη του διαγωνισμού, παρά τις προσφυγές που έχουν γίνει από τον προηγούμενο τεχνικό σύμβουλο, έτσι ώστε σε σύντομο χρόνο το ΟΣΔΕ να λειτουργεί ανανεωμένο και με βάση τις σύγχρονες λύσεις πληροφορικής και φυσικά χωρίς τις «δυναστείες» που ποδηγετούσαν για χρόνια τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ:
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Φάνης Παππάς υπέβαλε χθες (26/2) στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Τις αρμοδιότητες του Προέδρου θα ασκεί, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ αριθμ. 2642/294319/15-11-2019, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μελάς.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.