Επιδότηση για αγορά ντόπιων προβάτων το πλάνο για νέα ΚΑΠ

143
Επιδότηση
- Διαφήμιση -

Επιδότηση για την αγορά ζωικού κεφαλαίου ελληνικών σπάνιων φυλών, ενίσχυση για την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών και μέτρα οργάνωσης της αγοράς περιλαμβάνονται στις διεκδικήσεις που διατυπώνονται ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου της ΚΑΠ.

Στόχος των διεκδικήσεων αυτών που συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, είναι το να ενισχυθεί η κρεατοπαραγωγή από ελληνικές σπάνιες φυλές ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια στην εγχώρια ελλειμματική αγορά.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Λευτέρη Γίτσα, προέδρου της ΕΔΟΚ, ένας προϋπολογισμός περί τα 25 εκατ. ευρώ από πόρους του, θα ήταν σε πρώτη φάση αρκετός για να επιδοτηθεί η αγορά ζωικού κεφαλαίου, εστιασμένου στον ελληνικό μαύρο χοίρο, στην βραχυκερατική αγελάδα και σε αυτόχθονα αιγοπρόβατα αποκλειστικά κρεατοπαραγωγών φυλών όπως είναι η φυλή Πελαγονίας-Φλώρινας. Ανθεκτικές ελληνικές φυλές ζώων που εξασφαλίζουν…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.