Γεωργαντάς: Το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο ρυθμός παράδοσης των εμβολίων στη χώρα μας

Johnson & Johnson Γεωργαντάς ομάδες εμβολιασμού Ραντεβού εμβολιασμού
- Διαφήμιση -

Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μεταξύ άλλων έθιξε το θέμα των «χαμένων δόσεων» και το τι πρέπει να γίνεται σε περίπτωση που ένα ραντεβού για εμβολιασμό χαθεί.

«Από την αρχή είπαμε ότι θα γίνεται ψηφιακά το κλείσιμο όλης της διαδικασίας, από το κλείσιμο του ραντεβού μέχρι τον εμβολιασμό για να υπάρχουν τα στοιχεία. Στην περίπτωση που πρέπει να αναπληρωθούν δόσεις οι οποίες θα πήγαιναν χαμένες επειδή κάποιος δεν μπορούσε να έρθει στο ραντεβού, έχουν οριστεί επίσης ξεκάθαρα. Υπάρχει πρωτόκολλο, ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται να αναπληρώσουν. Όποιος δεν το τήρησε, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι αρμόδια για να αναδείξει τις ευθύνες» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργαντάς.

- Διαφήμιση -

Όσο για τα εμβόλια που περιμένει η χώρα μας, ο υφυπουργός τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα θα έχουμε μεγάλη αύξηση των ροών προς τη χώρα μας. Γίνεται ένας σχεδιασμός με βάση τις παραμέτρους των εμβολίων και πιστεύω ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχει ξεδιπλωθεί πλήρως».

«Ήδη είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, έχει εμβολιαστεί το 6% του πληθυσμού. Έχουν γίνει 634.000 εμβολιασμοί, από αυτούς οι 215.000 αφορούν συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις» και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάρτιο με την ομαλοποίηση της εμβολιαστικής διαδικασίας και την προτεραιοποίηση άλλων πραγμάτων έτσι ώστε παράλληλα με την προστασία της υγείας του πολίτη, να του δώσουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσει καλύτερα με το δημόσιο».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.